Kam ta vikend? #33

Po potepanjih širom sveta, raziskovanju neznanih kotičkov in lovu na nepozabne festivalske utrinke zunaj naših meja, se v drugi polovici počitnic, sredi svežih poletnih dni, obetajo še urbani festivali v osrčju prestolnice ali v njeni neposredni bližini.

Petek

V začetku tedna smo tako zmagoslavno vstopili v še en Trnfest, zaključujemo pa ga z njegovim dogajanjem in začetkom Kamfesta. Za oba festivala je to prvi vikend paket dogodkov. V Trnovem bomo s kitaristom Bojanom Drobežem s koncertom obeležili Drobeževo 60-letnico, Kamnik pa bo zaživel z zasedbo Kultur Shock, kinom, razstavo, Festivalom piva in Okusov Kamnika ter bogatim programom, ki bo trajal vse do 17. avgusta.

Sobota

Toda do 17. avgusta je še dolga, prav tako do konca meseca, ko se bo z Emonsko promenad zaključil letošnji 23. festival Trnfest. Da se ne bomo ta konec tedna potepali le po Ljubljanskih ulicah, smo z otroki vabljeni v Maribor, kjer bomo v najbolj zabavni družbi na festivalu Poletni lutkovni pristan spoznali Žogico Marogico, Rdečo Kapico, Neposlušne kozličke ter številne pravljične in domišljijske junake. Od številnih delavnic in prikupnih predstav se lahko popoldan poslovimo in se med 17.00 in 23.00 sprehodimo po Škofji Loki, ki bo v okviru LUFt-a prepolna unikatnih izdelkov, oblačil za izmenjavo in kulinaričnih dobrot, v večernih urah pa bo ulice preplavila tudi nepogrešljiva glasba.

Nedelja

Nedelja naj bo, kot smo vajeni, aktivna. Tokratni izlet ob koncu tedna izkoristimo za skok v Bohinjsko jezero in iskanje skritih plaž s kanujem, nemara pa se lahko podamo tudi na eno bližnjih planin na kislo mleko. Bo pa nedelja v Bohinju tudi dan za zagrizene odbojkarje, saj se obeta 4. Bohinj beach volley tour, ki se ga lahko udeležimo s svojo ekipo.
In kam zvečer? Kino brez stropa, na dvorišču ptujskega gradu ob 21:00 vabi na ogled filma Neskončna lepota, ki je med drugim prejel tudi oskarja za najboljši tujejezični film.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
LJFW 2020: prihaja nova modna sezona!