Kam ta vikend? #51

Na zimsko pravljico bo treba še nekoliko počakati, do takrat pa se lahko brezskrbno predajamo živahnemu decembrskemu vzdušju in njegovemu drugemu vikendu, ki ga lahko izkoristimo za glasbena potovanja in božično-kulturne vragolije.

Petek

Zdaj, ko je vzdušje že bolj sproščeno, lahko od službenih ali šolskih obveznosti pobegnemo malo prej in se v vikend podamo z nekaj več zagona. Petek ponuja prijetne in družabne dogodke, med drugim bo na Ljubljanskem gradu potekal Festival Label Grand Karakterre 3, na katerem bo preko 70 vinarjev iz devetih držav predstavilo tradicionalna, naravna ali terrior vina biološke ali biodinamične pridelave. Po okušanju se lahko s prijatelji od 19. ure dalje podružimo v Centralni postaji v Mariboru na odprtju razstave Vitrine slikarke Nine Bric, ki navdušuje s prepoznavnimi, pisanimi, stripovsko – pop nadrealističnimi izdelki in bo tako zagotovo poskrbela za navihan petkov večer. Če bomo že v Mariboru, nas skoraj nič ne stane pot do Zagreba, kjer bo 10. Obletnico InMusic festivala obeležil Morrissey, eden najpomembnejših sodobnih glasbenih umetnikov.

Sobota

Spoznavanje eksotike v skoraj zimskem vzdušju nas bo nedvomno dodobra ogrelo. V Kinu Šiška bo namreč potekal 13. festival Makkon, na katerem se bo vse vrtelo okoli japonske kulture, animejev, mang in cosplayev.
Praznično vzdušje v Mariboru bo v soboto od 17. ure pa vse do polnoči popestril družabno-nakupovalni dogodek Božični Art market, na katerem bomo ob prijetnem druženju in spoznavanju unikatne umetnosti našli tudi kakšno ročno in z ljubeznijo narejeno darilce, ki bo morda romalo pod novoletno jelko. Nakupovalni duh, ki bo že ob 12. uri obiskal Bled, lahko ujamemo pred Vilo Prešeren, kjer se bo cedilo od medu. Pokukali bomo lahko na medene stojnice ter uživali v glasbi in toplih napitkih.
Večer pa naj bo rezerviran za koncert. V ljubljanski Cvetličarni bo zasedba Zabranjeno pušenje praznovala 30. obletnico delovanja , v Galo Halo pa bo z ekskluzivnim koncertom postregla ena najbolj poznanih srbskih rock skupin Disciplin A Kitschme.

https://www.youtube.com/watch?v=dVTABIu2aAI

Nedelja

Teden zaključujemo z zimsko hokejsko klasiko IceFest, ki bo na Trg republike med 14. In 18. Decembrom privabil hokejiste Olimpije. Pred hramom demokracije, nas tako čakajo štiri tekme na prostem, navijali pa bomo seveda za naše!
Po osvežilnem in aktivnem IceFestu pa kam drugam kot na Bryana Adamsa, ki svojo bonboniero živahnih in čarobnih rock balad prinaša v ljubljanske Stožice. Za popoln užitek predprazničnih dni bo prav v nedeljo poskrbel tudi zaključek letošnje Animateke, ki bo na zadnji dan v tednu ob 20. uri v Kinodvoru razgrnila zmagovalne filme letošnjega animatečnega festivala. Zmagovito!
https://www.youtube.com/watch?v=slZKHSKvQuY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
#FUKSi 2021: prihajajo Deborah De Luca in Siddharta