fbpx

Kampus Rimac: novi kampus v Sveti Nedelji je videti res navdušujoče!

Hrvaški Rimac bo naredil neverjetne poslovne prostore!

Foto: campus.rimac-automobili.com

Hrvaško podjetje Rimac se ukvarja z razvojem in prodajo lastnih električnih hiperavtomobilov ter sistemov za elektro pogon, ki jih uporabljajo velikani avtomobilske industrije. Podjetje je eno vidnejših v vzponu v avtomobilski industriji, ki je na prehodu v električno prihodnost.

Rimac je napovedal gradnjo novega kampusa, ki bo imel sedež na Hrvaškem. Več kot 200 milijonov evrov vreden projekt bo stal v Kerestincu blizu Zagreba, gradnja pa je predvidena v letu 2023. Proizvodni in raziskovalno-razvojni obrati se bodo razprostirali na 95.000 m2, od tega bo 35 odstotkov kampusa pokritega z rastlinjem.

Kampus Rimac
Foto: campus.rimac-automobili.com

V skladu s svojim statusom strateškega partnerja velikih svetovnih podjetij, kot so Hyundai, Kia in Porsche, želi Rimac zbrati vse oddelke podjetja in zaposlene na enem mestu. V kampusu bodo tako  delovali oddelki za raziskave in razvoj, oblikovalski studio, proizvodnja, preizkusna steza, vodstvo in administracija. Kompleks je zasnoval sloviti hrvaški arhitekturni biro 3LHD.

Novi kompleks bo imel tudi veliko pametnih in edinstvenih lastnosti.
Foto: campus.rimac-automobili.com

Videz in vtis, ki ga bo puščal nov kompleks, je rezultat dolgoletnega razvoja. Mate Rimac je želel, da nov sedež njegovega podjetja pooseblja ne samo značaj znamke, temveč tudi značaj zaposlenih. Prostori so zasnovani tako, da so prijazni, odprti in topli. Za razliko od večine podjetij v avtomobilski industriji, bo kampus Rimac odprt za javnost, interakcija med obiskovalci, gosti, radovedneži in zaposlenimi pa je zaželena in dobrodošla.

Glavna naloga projekta je ustvariti čim boljše delovno okolje za zaposlene ter obiskovalcem in širši javnosti omogočiti, da uživajo v prostoru in se družijo z zaposlenimi. Kampus bo vseboval tudi zavetišče za živali, frizerski salon, veterinarsko ambulanto, dirkališče, muzej, telovadnico, vrtec, avditorij, konferenčno dvorano in učilnice za izobraževanje. Izkušnja podjetja v večnamenskih in prilagodljivih prostorih bo vsekakor edinstvena.

Podjetje bo poosebljalo ne samo značaj znamke, temveč tudi značaj zaposlenih.
Foto: campus.rimac-automobili.com

Novi kompleks bo nudil tudi veliko naravnih elementov – med njimi “urbano močvirje” in travnike. Dodaten element bodo tudi namestitvene kapacitete. Namesto klasičnega hotela za obiskovalce in partnerje so predvidene posamezne “kapsule”, ki se bodo lepo povezale z naravnim okoljem.

Novi kompleks bo nudil tudi veliko naravnih elementov.
Foto: Campus.rimac-automobili.com

Kupci si bodo v konfuguracijski sobi lahko ogledali in izbrali specifikacijo svojega avtomobila Rimac, se sprehodili skozi proizvodnjo in muzej ter se osvežili v baru. Ker podjetje Rimac sodeluje tudi z ostalimi avtomobilskimi podjetji, so za projektne partnerje predvideli več sob za bivanje.

Ambicije za nov kampus Rimac so res ogromne, zaradi česar bo to ena največjih tovrstnih stavb v Evropi, ne samo v avtomobilski industriji.

Dodatne Informacije

rimac-automobili.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.