Kate McWilliams – najmlajša komercialna pilotka na svetu

Kate McWilliams je postala najmlajša komercialna pilotka na svetu.

Britanka Kate McWilliams je postala najmlajša komercialna pilotka na svetu. Pri letalski družbi Easyjet je zaposlena od leta 2011, pred dnevi pa je bila ''povišana'' v kapetanko letala, s čimer se je zapisala v letalsko zgodovino. Kot pravi, jo kabinsko osebje in potniki ves čas sprašujejo po starosti, in dodaja, da je večina prijetno presenečena, ko jim izda svoja leta. Če boste iz Ljubljane kdaj v London leteli z Easyjetom, vas tja morda zapeljeta prav ona in njen 19-letni kopilot Luke Elsworth!

Kate McWilliams je s 26 leti postala najmlajša komercialna pilotka na svetu. S svojim rosno mladim kopilotom, 19-letnim Lukom Elsworthom, skupaj štejeta le 45 let, kar je manj od povprečne starosti komercialnih pilotov!

Kate McWilliams in  Luke Elsworth.
Kate McWilliams in Luke Elsworth.

Je del nizkocenovne letalske družbe Easyjet, ki leti tudi z brniškega letališča, od leta 2011. Letalska kadetinja je postala pri trinajstih, pri 16 je opravila svoj prvi polet, za pilotko pa se je začela uriti pri 19 letih v Southamptonu. Danes ima naziv kapitanke letala.

PREBERITE ŠE: Transavia – nov nizkocenovnik na brniškem letališču


McWilliamsova krmili letali Airbus A319 in A320, ki lahko prepeljeta 156 oz. 180 potnikov. Leti na okoli 100 različnih relacijah, kot so Marakeš, Tel Aviv, Reykjavik in tudi Ljubljana, in sicer iz prilondonskega letališča Gatwick, ki je njen domicil in kamor Easyjet leti tudi z Brnika. Ženske kapetanke so sicer prava redkost v svetu letalstva. Med 130 tisoč piloti jih je namreč zgolj 450.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Maserati Ghibli Hybrid: prvi elektrificiran Maserati v 105-letni zgodovini “trizobe” znamke