fbpx

Knjige o partnerskih odnosih: 6 knjig, ki jih morate prebrati, preden se spustite v novo razmerje

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Mnogim se zdi, da ljubezni nikakor ne najdejo in da se znova in znova zapletajo z ljudmi, ki jim povzročijo srčno bolečino. Če ste se v opisu našli, ne skrbite. Odnosi z ljudmi so težki, sploh če s seboj nosite travme iz preteklih razmerij ali če se borite z nizko samozavestjo in nekaj nesrečnih izkušenj nikakor ne pomeni, da morate nad ljubeznijo obupati. Vendar pa kažejo, da morate, preden se spustite v novo zvezo, na sebi delati in se naučiti sami sebe imeti dovolj radi, da drugim ne boste dovolili, da z vami ravnajo na toksične načine. Za vas smo pripravili 6 knjig, ki vam bodo pri tem pomagale.

1. Logan Ury: How to not die alone: The surprising science that will help you find love

Foto: amazon.de

Knjiga Logana Uryja, strokovnjaka na področju človeškega obnašanja in znanosti, ki stoji za ljubeznijo, je popoln priročnik za vse, ki ne morete ugotoviti, zakaj imate na področju odnosov tako nesrečo. Pomagala vam bo pomagal ugotoviti, katere navade vam preprečujejo, da bi se spustili v zdrav odnos in kako se jih lahko znebite. Ne pozabite, prvi korak do rešitve problema je, da si priznate, da težavo sploh imate.

2. Amir Levine in Rachel Heller: Attached: The new science of adult attachment and how it can help you find and keep love

Foto: amazon.de

Knjiga, ki sta jo napisala nevroznanstvenika in psihiatra Amir Levine in Rachel Heller, velja za revolucionarno, saj se na nov način loteva različnih vrst komunikacije v odnosih. Ne le, da vsebuje nasvete, kako na zdrav način partnerju sporočiti svoja čustva, pač pa vam lahko pomaga tudi ugotoviti, od kje vaše težave v komunikaciji sploh izhajajo. Z njeno pomočjo se lahko naučite zdravih načinov navezanosti, pri katerem boste partnerju dali vedeti, da ga cenite, hkrati pa se boste cenjene počutili tudi sami.

3. Amy Chan: Breakup Bootcamp: The science of rewiring your heart

Foto: amazon.de

Preden se spustite v novo razmerje, je pomembno, da od prejšnjega čim bolj okrevate. V novo zvezo prinesti čustva, ki vas vežejo na prejšnejga partnerja, je namreč recept za še eno srčno bolečino. Zato vam predlagamo, da v roke vzamete vodnik avtorice Amy Chan, ki vam bo pomagal, da preteklost pustite za seboj in končno znova zadihate.

4. Nedra Glover Tawwab: Set boundaries, find peace: A guide to reclaiming yourself

Foto: amazon.de

Zdrave meje so v dolgotrajnih odnosih bistvene: nobeno razmerje namreč ne more funkcionirati, če se eden od patnerjev počuti neslišanega in nerazumljenega. Svetovalka in strokovnjakinja na področju odnosov Nedra Glover Tawwab v svojem vodniku ponuja nasvete, kako lahko svoje potrebe izrazite na zdrav način in se naučite, kako se postaviti zase.

5. Krystal Mazzola: The codependency recovery plan

Foto: amazon.de

Če so bila vaša pretekla razmerja soodvisna in polna žrtvovanja in bolečine, potem je čas, da krog toksičnosti prekinete. Zakonska in družinska terapevtka Krystal Mazzola vam s svojo knjigo lahko v petih korakih pomaga, da toksične odnose končno pustite za seboj in spoznate, da vam za to, da bi bili ljubljeni, ni potrebno trpeti.

6. Nicole LePera: How to do the work

Foto: amazon.de

Strokovnjaki že dolgo opozarjajo, da morate, preden se spustite v novo razmerje, poskrbeti zase. Klinična psihologinja Nicole LePera v svoji knjigi How to do the work opiše, kako lahko pozdravite svoje travme iz otroštva in preteklih razmerij ter se naučite živeti pristno in polno. Le tako lahko namreč najdete pot do ljubezni, ki ne bo vodila v soodvisnost in toksičnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!