Ko se ne morete odločiti med tem, kaj si želi vaše srce in kaj pravi um, si preberite ta zapis

"Sledi svojemu srcu, toda vzemi s sabo tudi možgane!" - A. Adler

Že ko ste bili majhni so vam govorili, kako si usmerjati svoje življenje, komu slediti – vašemu umu ali srcu. Dejali so vam, da sledite svojim občutkom, da zaupajte svojemu instinktu in da logiko postavite na stran ter nadaljujete življenje, ki je ustvarjeno za vašo dušo.

Usmerili so vas v filme in knjige, v katerih so liki živeli brez navdiha, a le dokler niso postavili razuma na stran in so začeli zasledovati le svojo strast. Odraščali ste z mislijo, da morate vedno slediti le svojim občutkom. Z mislijo, da si morate zaupati, ne glede na vse. Naučili ste se prisluhniti svojemu strahu v tolikšni meri, kot prisluhnete svojim željam. Začeli ste verjeti, da je ljubezen kemična reakcija in ne zaveza, predanost. Videli ste le lepoto rutine in stabilnosti.

A ko pride trenutek, ko vaše srce govori eno, vaš um pa čisto nekaj drugega, spoznate, da pravzaprav ne veste, kaj storiti. Ste zmedeni. Vsi nasveti, ki ste jih prejeli nimajo več nobenega smisla. Ne delujejo.

Ne veste, kako se odločiti

Niso vam povedali, da se ne morete zanesti samo na svoje srce ali samo na svoj um. Da ju morate uporabljati v tandemu. Jima dirigirati in plesati med njima. Da je to čas, ko čutite, in čas, da razmišljate. Čas, da ste logični, in čas, da ste spontani. Čas, da ste trdno na zemlji, in čas, da se dvignete.

Če oklevate in ne veste, kako bi se odloči med tem, kaj hoče vaše srce in kaj vam govori vaš um, se morate iskreno vprašati:” Kaj bi me privedlo do najboljšega možnega rezultata v mojem življenju?” Razumeti morate, kakšna je vaša dolgoročna vizija vašega življenja in nato sprejeti odločitve, ki to podpirajo.

Včasih ste zaljubljeni in nočete sprejeti poraza ali priznati nesmiselnosti. Včasih srce pravi, da se se morate še naprej truditi in včasih vaš um pravi, da to ne deluje. Včasih so vaše misli tako napolnjene s strahom, da jih na vsak način želite popraviti z logiko, z vajo, z opazovanjem, kakšno je v resnici vaše življenje v primerjavi s tem, kakšno bi lahko bilo.

Vaši občutki vam kažejo, kam želite iti, vaše misli vam govorijo, kako do tja

Vaši občutki vam lahko povedo, kaj si želite, vaše misli vam morajo povedati, kako to dobiti.

Če ste obstali v slabem razmerju, ker se vam zdi, da je to vaša sorodna duša, se morate vprašati: “Ali je to res pot do ljubezni do sorodne duše?” Odgovor bo ne. Vaše srce vas dejansko poskuša usmeriti k resnični ljubezni in vaše misli vam poskušajo povedati, kako.

Če ste izčrpani od neprestanega dela, se počutite slabo in brez navdiha, vam lahko srce pove, da potrebujete počitek. Čeprav vas misli še vedno vzpodbujajo, da ne smete počivati, da morate iti naprej k našim sanjam. Vprašati se morate:“Ali je to res pot do uspeha?” Izgorelost zagotovo ni. Morate si dovoliti, da počivate, kajti če je vaš cilj spraviti vaše življenje na višjo raven, tja ne boste prišli, če se boste počutili slabo.

V vašem življenju je čas za vse. Je čas, da prisluhnete svojemu srcu in svoji glavi. Je čas, da sledite svoji notranji modrosti in poslušate nauke drugih, tistih, ki imajo izkušnje in spoznanja, ki jih še ne morete dojeti.

Niso vse odločitve, ki jih sprejemate “pravilne” ali “napačne”, ampak vam dajejo le različne rezultate. Če ne veste, kam se želite usmeriti, ne boste vedeli, kaj izbrati.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj se zgodi, ko ženska začuti, da je ne ceniš?