fbpx

Ko se ti mudi: 4 frizure, ki jih lahko narediš z MOKRIMI lasmi

Pričeske, ki so kot naročene za vroče morske noči – to so 4 hitre frizure, ki jih lahko narediš z mokrimi lasmi.

Tudi če nisi na moru, ne uživaš v morskih valovih, soncu, pesku in soli, je v tvojem domačem kraju zagotovo dovolj vroče, da imaš ves čas mokre lase. Peklenska vročina letos ne pozna meja, zato ni nenavadno, da bo tudi pri tebi eksperimentiranje z lasmi počakalo na hladnejše, jesenske čase.
Četudi se topiš kot sladoled, kuhaš “100 na uro” in bi se najraje obrila “na nulo”, je, jasno, tovrsten podvig preveč invaziven, zato je varneje, če si omisliš frizure z mokrimi lasmi, ki bodo videti moderno, hitro jih boš naredila, pa tudi ne bodo te dan motili.

4 frizure, ki jih lahko narediš z mokrimi lasmi:

Zalizan čop

V zgolj nekaj potezah z glavnikom (in kakovostno elastiko) boš ustvarila čop, ki ga lahko nosiš v dnevnih ali večernih izdajah. Z mokrimi lasmi boš lažje “upravljala”, saj bodo neposlušni prameni, ki bi sicer pri suhih laseh pobegnili, stali na svojem mestu.
NASVET: Zaželeno je, da nosiš nizko zalizan čop, ki ga ne smeš preveč zategniti, saj tovrstna frizura lahko škoduje tvojim lasem – ta namreč povzroča plešavost, predvsem ob straneh glave, pri čelu.

Zalizana figa

Podobno kot pri čopu, lahko s figo dosežeš enak učinek. Izbiraš lahko med razmršeno figo, ki je primernejša za dnevne izhode, medtem ko je urejena figa kot naročena za večer.
NASVET: Zaželeno je, da je figa nizka, ker se lahko (podobno kot pri čopu) zgodi, da elastika preveč zateguje lase, kar lahko pripelje do lomljenja dlake, ki naj bi nato povzročila izpadanje las.

Zalizani spuščeni lasje

Če so nekatere zvezde lahko nosile takšne frizure na rdeči preprogi, zakaj jih ne bi tudi ti poskusila v sproščenem, domačem okolju. S takšno frizuro težko zgrešiš, ker ti vzame malo časa, je moderna, pa tudi ni škodljiva za lase. NASVET: Pomembno je le, da pred česanjem las te namažeš s kakšnim izdelkom za lažje razčesavanje, ker lahko grobo česanje pripelje do poškodb. Če lasje ne bodo stali pri miru, jih lahko pritrdiš s špangicami.

Kitka

Na rahlo spleti kito, medtem ko imaš mokre lase. Ko se bodo začeli sušiti, boš dosegla beach look, naslednji dan pa boš imela že narejeno, valovitasto frizuro.
NASVET: Pomembno je, da je kita speta na rahlo, sicer se lahko zgodi, da se (tako kot pri drugih vrstah frizur) poškodujejo lase zaradi zategovanja pramenov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!