fbpx

Ko veš, da bo odšel: Kako ljubiti nekoga, ki ga ne moreš zadržati

Foto: Vinicius Wiesehofer / Pexels

Ste kdaj ljubili nekoga, za katerega ste vedeli, da vas bo kmalu zapustil? Ljubezen, ki je obsojena na konec.

Vem, da boš odšel.

Ta misel me prebada kot nož, ki počasi drsi skozi moje srce, vendar se ne morem izogniti resnici – vem, da boš odšel. Ljubiti nekoga, za katerega veš, da ga ne moreš zadržati, je ena izmed najtežjih lekcij v življenju.

To je bolečina, ki se zarije globoko v dušo, toda hkrati je to tudi priložnost, da se naučim ljubiti brezpogojno, brez pričakovanj, brez navezanosti na rezultat. To je najčistejša oblika ljubezni, ki jo človek lahko izkusi.

Vsak trenutek, ki ga preživim s tabo, se mi zdi, kot da pleševa na robu prepada.

Počutim se, kot da vsak tvoj nasmeh, vsak tvoj dotik in vsak tvoj pogled predstavlja dragocen delček časa, ki mi ga je dano deliti s teboj. Vem, da boš odšel, vendar to ne zmanjšuje vrednosti teh trenutkov. Pravzaprav jih naredi še bolj posebne, saj so omejeni, krhki, minljivi.

Ko te gledam, vidim tvoje oči, ki skrivajo tisoč zgodb.

Tvoj smeh odmeva v mojem srcu kot melodija, ki jo nikoli ne bom pozabila. In vendar, v vsakem trenutku, ko sva skupaj, se zavedam, da je najina ljubezen kot pesem, ki se počasi izteka. A namesto da bi me to napolnilo s strahom ali obupom, se učim ceniti vsak ton, vsak utrip, vsako noto.

Ljubezen do tebe me je naučila, kako se prepustiti toku življenja, brez da bi se oklepala preteklosti ali prihodnosti.

Naučila sem se, da je ljubezen zdaj.

Je v tem trenutku, ko te držim za roko in čutim tvojo toploto. Je v tem, ko te gledam in vidim tvojo dušo, tako lepo in kompleksno. Je v tem, ko poslušam tvoj glas in vem, da bo ta trenutek kmalu postal le še spomin.

Vedno te bom ljubila. Foto: Vinicius Wiesehofer / Pexels

Ko te ljubim, se učim tudi, kako ljubiti sebe

Učim se, kako sprejeti bolečino in jo preobraziti v moč. Sprejemam dejstvo, da te ne morem zadržati, in to me osvobaja. Osvobaja me strahu pred izgubo, pred bolečino, pred samoto. Učim se, da ljubezen ni posedovanje, ampak darovanje. Dajem ti svoje srce, svojo dušo, svoj čas, brez pričakovanj, brez pogojev.

Vem, da bo prišel dan, ko te ne bo več ob meni

Ko boš odšel, bo ostala praznina, ki jo bo težko zapolniti. A hkrati vem, da bo ta praznina napolnjena s spomini, s trenutki, ki sva jih delila, s smehom, solzami, pogovori, tišinami. Ti spomini bodo postali del mene, del moje zgodbe, del moje duše.

Vem, da boš odšel, a tudi vem, da bo najina ljubezen živela naprej.

Živela bo v meni, v spominih, v lekcijah, ki sem se jih naučila. Ta ljubezen me je oblikovala, me spremenila, me naredila močnejšo. In za to sem ti hvaležna.

Ljubiti nekoga, ki ga ne moreš zadržati, je kot držati metulja v dlani. Veš, da bo odletel, a vseeno ga nežno držiš, občuduješ njegovo lepoto, čutiš njegovo krhkost. In ko odleti, ostaneš s spominom na njegovo lepoto, na tisti trenutek, ko si ga imel ob sebi.

Ko te ljubim, se učim, kako ljubiti svobodno, brez okovov, brez pričakovanj. Ljubiti te pomeni, da ti pustim oditi, ko pride čas.

In ko boš odšel, boš še vedno del mene

Tvoja ljubezen bo kot svetloba, ki bo osvetljevala mojo pot, kot toplina, ki bo grela moje srce, kot moč, ki me bo vodila naprej. Hvaležna sem za to ljubezen, za to izkušnjo, za tebe. Vedno te bom ljubila.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.