Okus ima, kakor da bi jedli sočno pico s sirom.
Ta jed je odlična za večerjo, z veseljem pa jo bodo jedli tudi najmlajši družinski člani, saj spominja na pico in ima veliko sira, ki se po peki razlije na vse strani. Mmmmm!
Zelenjava z zapečenim sirom
재료
- Podlaga:
- 가지 1개
- 고추 2개
- 플라스크 2개
- 1 brokoli
- 약간의 올리브 오일 Omaka:
- 토마토 3개
- nekaj bazilike 추가 사항:
- 1 skodelica krušnih drobtin
- pol skodelice parmezana
- malo rožmarina in timijana
- 마늘 3쪽
- 8 mini paradižnikov
- pol glave čebule
- 모짜렐라
지침
- Zelenjavo za podlago narežete in položite v pekač. Lahko jo zmešate ali razporedite po nivojih tako, da je vsaka vrsta v enem nivoju. Pokapljate z olivnim oljem in pečete pol ure na 180 do 200 stopinj.
- Nato čez prelijte omako. Omako naredite tako, da paradižnik prerežete na pol, ga naribate in zmešate z baziliko. Nanj razporedite mešanico drobtin in parmezana. Pokapljate z oljčnim oljem, nato pa dodate narezano čebulo, mini paradižnik, potresete z naribanim česnom, rožmarinom in timijanom in na koncu še potresete naribano mocarelo
- Pečete še 15 minut in postrežete.