Koncert: Andy C z drum’n’bassom ponovno v Klubu K4

Zadnjič posodobljeno: :

Leto 2004 se je pisalo, ko je gospod Andrew Clarke prvič stopil na naša tla. Kamor pride, naredi žur. Velik žur. Po točno 11 letih se Andy C 18. aprila vrača na mesto, kjer je drum'n'bass izpod njegov rok naša ušesa božal zadnjič in zdi se, da bo Klub K4 tudi tokrat pokal po šivih.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Klub K4

Organizator

Klub K4

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Early Bird predprodaja 10 €.

Veliki Andy C, pionir bobenbasovske obrti, je tisti, ki bo Klub K4 po točno enajstih letih (pri nas je nastopil 17. aprila 2004) ponovno ponesel do naelektrenih plesnih vrhuncev. V začetku 90-ih je bil tedaj še nadobudni mladenič postavljen pred dejstvo, ali si najde službo ali pa se preda glasbenim strastem in nekaj naredi. Izbral je slednje. Leta 1992 je s prijateljem Antom Milesom na noge postavil založbo RAM, ki še danes slovi po odlično izpiljenih drum’n’bass izdelkih in bi jo nemara lahko označili že za pravo bobenbasovsko inštitucijo.

Andy C je skupaj z RAM-om rastel z drum’n’bassom. Konec devetdesetih, ko je bil razvoj lomljenih ritmov v polnem razmahu, je imela scena svoje didžeje, producente, založbe, promotorje – bila je na nek način kultura v kulturi, je v enem od intervjujev spomine obujal Andy C. »Katerikoli trend se je pojavil, drum’n’bass je šel z njim vedno z roko v roki,« je dejal in res je bilo tako. Karkoli in kdorkoli je na dan prišel z svežo idejo, je bil hitro del te naelektrene glasbe. Andy C je v osrčje drum’n’bassa tedaj prodiral s pompozno produkcijo, kot sta Untitled s Shimonom ali Sound Control z Randallom ali Valley of The Shadows, s katerim si je Andy C pravzaprav začel ustvarjati ime. V sete, ki so polnili klube po svetu, je vnesel vse mogoče podžanre, karkoli si si zamislil, poskrbel je za pravo »nočno življenje« (Nightlife). Poleg preštevilnih glasbenih projektov, ki so pionirju te neverjetne glasbene zvrsti prinesli najrazličnejše nagrade in nazive, kot je najboljši didžej, Andy C slovi po enkratnih miksih, naslovljenih Nightlife. Prvi je izšel leta 2002, zadnji, šesti, pa leta 2013.

Spoštovanja vreden producent in DJ, ki mu med vrstniki ni para, je danes eden največjih vzornikov in inspiracij za marsikatera velika imena v drum’n’bassu. Strumno mu s svojimi najrazličnejšimi stili sledijo Wilkinson, Audio, Sub Focus, Calyx & Teebee, Chase & Status, Loadstar, Moving Fusion in mnogi drugi. Kaj drugega si lahko torej obetamo, če ne edinstvene doze drum’n’bassa?

Dodatne Informacije

Več informacij:
ramrecords.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20+ slavnih osebnosti, ki so nas prezgodaj zapustile