Koncert: aristokrat pop noblese Bryan Ferry v Münchnu v Nemčiji

Bryan Ferry, eden od najbolj inovativnih pevcev v popularni rock glasbi, je svojo kariero začel v začetku sedemdesetih v progresivni pop-rock skupini Roxy Music. Prav tako perfekcionistično, kot se je lotil dela pri Roxy Music, je nadaljeval tudi s svojo solo kariero. Izvajalec, ki se nenehno razvija tudi danes, prihaja 14. septembra v München v Nemčiji.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Circus Krone, München, Nemčija

Organizator

Circus Krone

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 67,40€ do 98€

Bryan Ferry in Brian Eno sta v začetku sedemdestih vodila skupino Roxy Music, ki je zhajajoč iz art-rocka poznih šestdesetih fascinirala glasbeno sceno s svojim glamurjem, pop-artom in avantgardo, ki jih je ločevala od vseh ostalih. Oblečeni v bizarne, a stilne kostume so igrali art-rock, ki je vseboval elemente avant-rocka in popa. Leta 1983, na vrhuncu uspehov in priljubljenosti, je Bryan Ferry razpustil skupino in nadaljeval solo kariero.
Že od svojega zgodnjega začetka v skupini Roxy Music v začetku sedemdesetih, je Bryan Ferry eden od najbolj inovativnih pevcev v popularni rock glasbi. Njegovo petje se odlikuje z originalnim, sproščenim zvokom – poje elegantno kot Frank Sinatra, ima karizmo Gainsbourga in intenzivnost Johnnyja Raya. Kakovostna niansa glasu, elan in nekoč ultra moderna izvedba, oplemenitena s posebnim patosom, je Ferryja že od nekdaj zaznamovala kot specifično pop ikono v kasneje njegovi solo karieri. Njegov slog je specifičen tudi po temu, da je zaobjel več načinov petja – od francoskega šansona, do klasičnega prepevanja in interpretacije ostrega hard rocka.

PREBERITE ŠE: Morrissey, največji britanski rock pesnik prihaja v Ljubljano

V prvi polovici sedemdesetih je Bryan Ferry posnel uspešno serijo agresivnih, modernih opojnih pesmi, med njimi tudi svoji najljubši pesmi “Shame Shame Shame” in “Let’s Stick Together” avtorja Wilberta Harrisona.
Prav tako natančen pri delu z Roxy Music, je Bryan Ferry uspel genialno vzpostaviti napetost med melodramatičnostjo in hrepenenjem. Njegove številne najboljše in najbolj znane skladbe opisujejo osamljenega, izoliranega romantika, hkrati pa od nekdaj velja za eno največjih ikon med t. i. “lomilci ženskih src”.
Njegova najboljša glasbena dela so predstavljena na nekaj njegovih samostojnih albumih, med njimi sta “Boys And Girls” (1985), “Bete Noire” (1987) in “Taxi” (1993). Poznamo ga po pesmih, kot so “Slave To Love”, “Don’t Stop The Dance”, “Is Your Love Strong Enough” in “Make You Feel My Love”. Lani se je Ferry vrnil s petnajstim albumom “Avonmore” (2014), ki ga lahko brez primerjamo z njegovimi najopaznejšimi avtorskimi stvaritvami iz osemdesetih let.

Dodatne Informacije

Več informacij:
bryanferry.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Virtualna noč groze: prekletstvo 2020 – prvič v Sloveniji