BMW Urban Racer Concept – koncepti motocikel, ki je mešanica novega in starega

Študija BMW Urban Racer Concept

Koncepti motocikel BMW Urban Racer Concept je mešanica starega in novega. Pod študijo se je podpisal 3D modelar iz Londona Jans Slapins, ki ima v svojem portfelju tudi že predelanega Forda in Lamborghinija, nazadnje pa je predstavil omenjenega elegantnega dvokolesnika z belo-modrim propelerjem.

BMW-ji so nekaj posebnega v svetu motociklizma (izdelujejo jih že vse od leta 1923, dlje kot vozila), zato je bila naloga Jans Slapinsa še toliko težja, če je želel naleteti na odobravanje svojega koncepta. Zato pri BMW Urban Racer Conceptu ni mogel mimo značilnega BMW-jevega bokser agregata, ki skrbi za pogon. Po njem se pretaka dirkaška kri saj se baha s 115 konj in 1200 kubiki, ki so v uzdah Brembo zavor.

BMW Urban Racer Concept je slogovna mešanica 20. in 21. stoletja.
BMW Urban Racer Concept je slogovna mešanica 20. in 21. stoletja.

Enostranska nihajna roka, ki omogoča ekspresno menjavo pnevmatik, ki jo lahko merimo v sekundah in ne minutah, se kljub temu zdi preveč za običajnega motorista.

PREBERITE ŠE: BMW R80 Indira – tako drugačen, a tako enak motocikel

Fiziognomijo karoserijo motocikla BMW Urban Racer Concept, ki je kombinacija kovinskih oblog, detajlov iz lesa in rjavega usnja, so navdahnila radarsko nevidna letala in vojaška vozila, z LED žarometi pa lahko v njem od spredaj prepoznamo animiranega junaka Wall-E-ja, kar iz njega malce spere bojni videz.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Lamborghini Sián Roadster: najmočnejši Lamborghini tokrat odvrgel streho