fbpx

Koncert: Avantgardni skladatelj elektronske glasbe Ben Frost v Zagrebu

Ben Frost, eno najbolj pozitivnih odkritij v konceptualnem okviru sodobne glasbe, prihaja z albumom A U R O R A 17. aprila v Močvaro, Zagreb, Hrvaška. 16. aprila bo na koncertu nastopil v Kinu Šiška.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Močvara, Zagreb, Hrvaška
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
8,5€ v predprodaji ter 10,5€ na dan koncerta

Letošnji gost na zaključnem večeru festivala Žedno uho, Ben Frost, gotovo predstavlja enega najbolj pozitivnih odkritij v konceptualnem okviru sodobne glasbe. Čeprav je njegov novi album A U R O R A pri vse vodilnih glasbenih kritikih prejel visoke ocene, si nekaj tako brilijantnega in brutalnega nihče ni upal pričakovati. V eni uri Ben Frost s hipnotično svetlobo in dimom, sam na odru, obkrožen le z elektronskimi instrumenti, občinstvo popelje v največje globine vesolja. Avstralec s svojimi tesnimi prijatelji kot so Valgeir Sigurðssonom in Nico Muhly živi in dela v Reykjaviku – skupaj so ustvarili intimno glasbeno založbo The Bedroom, kjer se v največjem delu orientirajo predvsem na sodobne/avantgardne kompozicije. Z enako intenzivnostjo, kot Ben Frost izda svoje album, ustvarja tudi glasbo za film, gledališče ter sodobni ples. Senzibilnost in umetnost njegovih del je izražena skozi skladanje, kot tudi skozi njegove spretnosti avdio inženiringa, kar je najbolje pokazal s številnimi dolgo in kratkometražnimi igranimi ter dokumentarnimi filmi.
16. aprila ga lahko vidimo tudi v Kinu Šiška.
Cena vstopnice je 8,5 evra v predprodaji ter 10,5 evra na dan koncerta.

PREBERITE ŠE: Koncert: David Gilmour Live 2015 septembra v Areni Pula na Hrvaškem

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.mochvara.hr

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!