fbpx

Koncert: Iron Maiden bodo razorožili Beograd

Železni žrebci Iron Maiden bodo tla s koncertom in legendarnim heavy metalom zatresli sredi junija, ko prihajajo v Beograd.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kalemegdan, Beograd, Srbija
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Od 28,90 evra do 33,58 evra

Leto 2013 se je za legendarno zasedbo Iron Maiden izkazalo več kot uspešno. Njihova turneja Maiden England World Tour se je nadaljevala po Evropi in Latinski Ameriki, za krajši čas potovala nazaj čez lužo in se zaključila v Čilih. Po 46 koncertih v 25 različnih državah ni videti, da bi si železni možje privoščili počitek.

Danes izjemno podkovani bend je v vzhodnem Londonu na božični dan leta 1975 ustanovil basist in tekstopisec Steve Harris, ki je kljub občasnim kadrovskim spremembam v postavi skupino pripeljal do vrhunca in še dlje. Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Bruce Dickinson, Nicko McBrain in Janick Gers se lahko brez slabe vesti pohvalijo z obširno diskografijo kar 37 albumov, med katerimi je 15 studijskih, 11 koncertnih, štirje EP-ji in sedem kompilacij.

Pionirji novega vala britanskega heavy metala so svojo pot med zvezde začeli leta 1980, ko so med nenehnim spreminjanjem zasedbe izdali svoj prvi istoimenski album, ki mu je vsako leto zapovrstjo sledilo še pet novih, 87. leta so si nekoliko oddahnili in leta 1988 pridno nadaljevali svojo kariero. Enajst let pozneje sta se vrnila vodilni vokalist Bruce Dickinson in kitarist Adrian Smith ter tako ponovno oživila priljubljenost skupine.

Čeprav sta radio in televizija za malenkost pripomogla k boljši podpori, so se Iron Maiden v glasbeno zgodovino vpisali kot eden najuspešnejših heavy metal bendov, New York Times pa je leta 2010 zapisal, da so v svoji karieri prodali več kot 85 milijonov plošč po celem svetu. Številka in pol!

The Final Frontier je zadnja plošča, ki jo bodo stari mački prinesli s seboj na koncert v Beogradu, zagotovo pa ne bo manjkalo legendarnih skladb, kot so Phantom of the Opera, illers, The Trooper, Aces High, Man on the Edge in druge.

Dodatne Informacije

Vstopnice so na voljo na koncerti.net in eventim.si

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.