Koncert: kultni Newyorčani Gogol Bordello junija v Kopru

Svetovno priznana ciganska punk (gypsy punk) skupina Gogol Bordello se bo v okviru turneje Seekers and Finders ustavila tudi v Sloveniji. 2. junija bo tako nastopila v Kopru, vsak, ki se je njihovega koncerta kdaj udeležil, pa ve, da se na njihovo glasbo pleše do zgodnjih jutranjih ur.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Ukmarjev trg, Koper

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 17,90 €

Za nekatere so člani kultne newyorške zasedbe Gogol Bordello trubadurji svobode in strasti, za druge so sodobni križarji v boju proti plehkosti globalizirane pop kulture in njeni amerikanizaciji. Vsekakor so ti multietnični punkerji vrhunska glasbena skupina, ki bo spet poskrbela za energične ritme.

Skupina je znana po prvovrstnem šovu, ki ga ustvari s kombinacijo vrhunske glasbe in teatralnega nastopaštva. Izvajajo tako imenovani gypsy oziroma ciganski punk, ki ga spretno obogatijo s punkom, dubom, klezmerjem, reggaejem, skajem ter kabaret primesmi z zvokom harmonike, violine in zanimive mešanice jezikov. Karizmatični pevec in ukrajinski priseljenec Eugen Hütz velja za vulkan nebrzdane energije, podporo pa mu nudi pisana druščina glasbenih ameriških emigrantov iz Rusije, Belorusije, ZDA, Etiopije in Ekvadorja. Revija Billboard jih je razglasila za “najbolj vroč svetovni bend iz New Yorka”, pri Rolling Stones pa so jih oklicali za “najbolj divjo živo skupino”.

Dodatne Informacije

Več informacij:
gogolbordello.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Smile Ljubljana Special Edition: edini večdnevni elektronski festival v Sloveniji v 2020