fbpx

Kontroverzna ulična umetnost: “Streetart” legenda Banksy v Gazi

Banksy v Gazi.

“Streetart” legenda Banksy je tokrat ustvarjal v Gazi in s svojimi motivi okrasil tamkajšnje ruševine. S kontroverzno ulično umetnostjo je želel opozoriti na izraelsko-palestinski konflikt, katerega posledice so naravnost grozljive. Poglejte si, kako izgleda Banksyjeva najbolj kontroverzna ulična umetnost do sedaj…

“Streetart” legenda Banksy je svet šokiral z najbolj kontroverzno ulično umetnostjo do sedaj. Kontroverzni ulični umetnik je tokrat svoje motive upodobil na ruševinah v Gazi in z njimi želel opozoriti na zastrašujoče posledice izraelsko-palestinskega konflikta, ki so še posebej vidne na področju, za katerega Banksy pravi, da je hujše kot zapor.


Iz Gaze je namreč nemogoče pobegniti, življenjske razmere pa so še slabše kot v zaporih, saj imajo prebivalci Gaze le redko dostop do elektrike in vode. Banksy je Gazine ruševine okrasil z vrtiljakom, jokajočo osebo in mačko. S slednjo je želel opozoriti na ignoranco preostalega sveta za izraelsko-palestinski konflikt. Ljudje po njegovem mnenju svojo pozornost raje posvečajo pregledovanju fotografij mačk na internetu kot pa dejanskim svetovnim problemom. Z grafitom mucke je tako želel pritegniti pozornost svetovne javnosti za konflikt, katerega posledice so grozljive.

PREBERITE ŠE: iHeart: družbena omrežja prikazana skozi grafite

Kontroverzne grafite si oglejte v galeriji

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.banksy.co.uk

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.