fbpx

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo: najboljši virtualni avtomobil vseh časov

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo

V Monte Carlu se je odvijal finalni turnir v igranju priljubljene dirkaške igre Gran Turismo. Ob tej priložnosti so pri Lamborghiniju predstavili koncept Lamborghini V12 Vision Gran Turismo, ki bo prihajajočo pomlad na voljo za vožnjo, in sicer v virtualni obliki na platformi PlayStation 4. To naj bi bil sicer najboljši virtualni avtomobil vseh časov.

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo je najnovejša zvezda med koncepti in najnovejši virtualni dodatek k igri Gran Turismo Sport, ki jo lahko že prihodnjo pomlad pričakujemo na platformi PlayStation 4. Kot je značilno za koncepte iz videoiger, je tudi tokrat dizajn naravnost dramatičen, brez omejitev, z ostrimi linijami in izrazito oblikovalsko svobodo. V12 Vision se lahko pohvali s 6,5-litrskim V12-motorjem, ki je povezan z 48-voltnim blago hibridnim sistemom. Pogon, ki smo ga videli že pri modeli Sian, ima 819 (602 kW) konjskih moči. Pospeški koncepta žal niso znani, hitrost pa naj bi imel elektronsko omejeno na 350 km/h, kar je enako kot pri Sianu.

Vizionarski koncept ima povsem futuristično notranjost. Voznik bo vanjo vstopil kot pilot v bojno letalo, klasične instrumente pa je zamenjal futurističen volanski obroč, iz katerega se bodo podatki projicirali v vidno polje voznika.

Galerija: Lamborghini V12 Vision Gran Turismo

Dodatne Informacije

Več informacij:
lamborghini.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.