fbpx

Land Rover Defender 130 (2023): več prostora in še več udobja

Land Rover Defender 130; Foto: media.landrover.com
Zadnjič posodobljeno: :

Land Rover Defender 130 ne predstavlja zgolj najdaljšega defenderja do zdaj, temveč prinaša tranzicijo iz izredno sposobnega terenca proti terencu, ki bo prijazen tudi za vsakdanjo družinsko uporabo.

Land Rover Defender 130 ponuja do 8 sedežev, vseh 8 pa lahko brez težav uporabljajo tudi odrasle osebe. Defender 130 bo ponujal 4 različne nivoje opreme in dodaten nivo opreme First Edition, ki bo na voljo ob začetku prodaje najdaljšega Defenderja. Le ta je zrasel za 34 centimetrov, kar se vizualno odraža v daljšem zadnjem previsu. Posledično je v notranjost več prostora za potnike, bodoči kupci različice 130 pa bodo imeli na voljo razporeditev sedežev po principu 2+3+3. Nekoliko se je povečal tudi prtljažni prostor, katerega je na voljo od 2.516 litrov do 389 litrov, kar je seveda odvisno od postavitve in števila sedežev.

Land Rover Defender 130; Foto: media.landrover.com

Pri Land Roverju zagotavljajo, da ponuja tretja vrsta sedežev dovolj prostora za 3 odrasle osebe. Vsaka izmed vrst sedežev ima na voljo svoj ventilacijski sistem, na modelu 130 pa je na voljo tudi 4-področni klimatizacijski sistem. Dostop do tretje vrste sedežev je olajšan zaradi poklopnih in premikajočih se sedežev v drugi vrsti. Lažje bo tudi nalaganje prtljage v prtljažni prostor, zaradi gumba s katerim lahko nadzorujemo višino zračnega podvozja.

Land Rover Defender 130; Foto: media.landrover.com

Land Rover Defender 130 ima bogato serijsko opremo in nekaj novih ekskluzivnih barvnih kombinacij. Uporabnik ima na voljo 10,25-palčni zaslon za potrebe info telematskih aplikacij in 11,4-palčni voznikov zaslon z vsemi potrebnimi informacijami. Za večje udobje ima različica 130 še štiri področno klimatsko napravo, zračno vzmetenje in napreden čistilni sistem zraka, ki iz kabine odstrani patogene, viruse in neprijetne vonjave. Napreden navigacijski sistem Pivi Pro deluje do 3 kvadratne metre natančno in to brez potrebe po mobilnem signalu.

Land Rover Defender 130; Foto: media.landrover.com

Različica Defender 130 bo pri nas na voljo z dvema bencinskima in dvema dizelskima motorjema, vsi štirje motorji pa so obogateni z blago hibridno tehnologijo. Dizelski različici imata 250 in 300 konjskih moči, bencinski pa 300 in 400 konjskih moči.

Dodatne Informacije

landrover.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!