Lanesplitter – avto, ki se razcepi v dva motocikla

Lanesplitter - avtomobilski razcepljenec

Lanesplitter je futurističen avto Marka Wilsona, ki se lahko razcepi v dva motocikla. Če vas mika udobje, predvsem pa varnost avtomobila, a istočasno hrepenite po okretnosti motocikla, je to vozilo, ki je enkrat odbit avto, drugič pa par ''Tron'' motociklov, pravšnja izbira. Izdelan pri Argodesignu se je svetu predstavil na avtosalonu v New Yorku 2015.

Potem, ko je Mark Wilson, idejni oče Lanesplitterja, pri Cadillacu naletel na gluha ušesa, so njegovi viziji avtomobila, ki se razcepi v dva motocikla, ustregli in jo tudi konceptualizirali pri Argodesignu. Futurističen avto za dva, ki se lahko spremeni v dva dvokolesnika, ki sličita na model Lit Motors C-1 in druge pokrite motocikle, se razcepi s pritiskom na gumb, avtomatizirana šasija pa se zaklene ob strani, da se zopet držita en drugega kot rit in srajca.

PREBERITE ŠE: Motocikel Yamaha XV950 Racer navopečeni član serije Yamaha Sport Heritage

Lanesplitter kot dva motocikla.
Lanesplitter kot dva motocikla.

Ko dvojčka odideta vsak svojo pot, se za večjo stabilnost razcepita tudi njuni prednji pnevmatiki, da se vozilo med vožnjo obnaša bolj kot kolo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.argodesign.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Avanguardia: megajahta v obliki laboda s snemljivo “glavo”