fbpx

Legendarni Deep Purple z zadnjim albumom v Beogradu

Glasbena skupina Deep Purple

Zdi se, da so se Deep Purple z beograjsko publiko že odlično ujeli, saj v prestolnico Srbije prihajajo že četrtič. Prvič so tam nastopili leta 1975, ko so imeli za seboj šele sedem let glasbene kilometrine. Danes, po skoraj petdesetih letih, stari mački veljajo za ene največjih in najbolj vplivnih rock zasedb vseh časov.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kombank Arena, Beograd, Srbija
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
24,31 € - 34,41 €

Deep Purple so zagotovo ena tistih skupin, ki jih dobro poznajo naši starši ter celo nekateri dedki in babice. Mnogi so začeli z njimi rockati v 70-ih letih prejšnjega stoletja, ko so veljali za eno najboljših in najbolj iskanih rock zasedb. Oboževalci po vsem svetu so jih skupaj z Led Zeppelin in Black Sabbath tedaj poznali kot brezbožno trojico britanskega hard rocka in heavy metala, leta 1975 pa so se v Guinnesovo knjigo rekordov zapisali kot najbolj glasni band na svetu.

Precej hitro so Deep Purple začeli doživljati številne kadrovske spremembe. Različne zasedbe so med oboževalci in člani zasedbe dobivala označbe z »Mark« in številkami, toda to nikakor ni omajalo njihovega uspeha in dejstva, da so vplivali na nastanek sodobnega heavy metala in modernega hard rocka, se je pa njihov glasbeni pristop skozi leta seveda spreminjal.

Žal niso tako glasni, da bi jih slišali do Ljubljane, lahko pa se podamo na izlet do Beograda, ki je njihova edina postojanka promocije zadnje plošče Now What?! v tej regiji in kamor stare sablje prihajajo že četrtič, čeprav bodo v Kombank Areni nastopili prvič. Now What?! je težko pričakovani album, ki je po osmih letih premora, izšel aprila lani, je pa kar 19. po vrsti vseh ploščkov v škrlatno vijolični karieri. Zasedba k nam prihaja v postavi Mark VIII, z basistom Rogerjem Gloverjem, bobnarjem Ianom Paicom, z Donom Aireyjem na klaviaturah, s Steveom Morseom na kitari, in s pevcem Ianom Gillanom na čelu.

Glasbena skupina Deep Purple
Glasbena skupina Deep Purple

Dodatne Informacije

Deep Purple @ Beograd, Kombank Arena
18. februar 2014 ob 21.00
Vstopnina: od 24,31 do 34,41 evra (Eventim.si)

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.