fbpx

Leglo bakterij: kako pogosto bi morali umivati krtačo za lase?

Foto: unsplash / Adam Winger
Zadnjič posodobljeno:

Se sprašujete, zakaj bi sploh morali umivati krtačo za lase? Ali ni dovolj, da iz nje samo preprosto odstranite lase in jo ponovno uporabite?

Ne. Strokovnjaki pravijo, da je potrebno umivati krtačo za lase vsaj enkrat na teden. Če jo uporabljate vsak dan, pa je bolje, da jo očistite vsaj dvakrat na teden.

Zakaj? Ker se v laseh in na lasišču nabira umazanija, maščobe in ostanki izdelkov za lase, ki se prenašajo na krtačo.

Če je ne očistite, lahko te snovi povzročijo draženje lasišča ter povzročijo okužbe.

Čista krtača – lepi lasje. Foto: Yan Krukau / Pexels

Kako umivati krtačo za lase?

1. Najprej odstranite vse lase iz krtače.

2. V posodi zmešajte toplo vodo in blago tekočo milnico.

3. Krtačo namočite v mešanico vode in milnice. S pomočjo stare zobne ščetke nežno zdrgnite ščetine krtače, da odstranite umazanijo in ostanke izdelkov za lase.

4. Krtačo temeljito sperite pod tekočo vodo, da odstranite milnico in umazanijo.

5. Po tem, ko ste krtačo očistili in sprali, jo položite na brisačo in pustite, da se posuši.

Čistite krtače. Foto: Jackmac34 / Pixabay

Obstajajo še drugi naravni načini, kako očistiti krtačo za lase. Tukaj je nekaj idej:

1. Uporabite glavnik: Uporabite glavnik, da odstranite večje kose las in umazanijo iz krtače.

2. Morska sol: Dodajte žlico morske soli v vročo vodo in namočite krtačo za 20-30 minut. Nato jo očistite z zobno ščetko in sperite s toplo vodo.

3. Limona in soda bikarbonaa: Nekaj žlic sode bikarbone zmešajte s sveže stisnjenim limoninim sokom, dokler ne dobite paste. Nato pasto nanesite na krtačo in pustite, da deluje približno 10 minut. Krtačo očistite s ščetko in sperite s toplo vodo.

4. Kis: V skledo z vodo dodajte nekaj žlic belega kisa. Nato krtačo namočite v mešanico za približno 20 minut, nato pa jo očistite s ščetko in sperite s toplo vodo.

Ne glede na to, kateri naravni način čiščenja izberete, je pomembno, da krtačo temeljito sperete s toplo vodo in jo pustite, da se popolnoma posuši, preden jo uporabite znova.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.