Dizajnerski hotel iz lesa – WISA

Wisa

Hotel, ki ni tipičen hotel, ampak je sizajnerski hotel iz lesa. In ni namenjen nastanitvi »mase« ljudi. Leži pa na sanjski lokaciji. Ob obali, ob morju. Na majhnem otoku Valkosaari v Helsinkih na Finskem. Lesen dizajnerski hotel WISA je prototip, eksperiment sodobnega vikenda, ki nosi podpis arhitektke Piete-Linde Auttila.

Lesen dizajnerski hotel WISA je nastal za 24. delavnico raziskovanja oblikovanja lesa, ki ga je organiziralo finsko podjetje za predelavo lesa UPM Kymmene z namenom, da bi prikazali večplastnost in razpon možnosti, ki jih nudi ta naravni material. Hotel, ki, protislovno, ni bil zasnovan kot klasičen hotel, je sestavljen iz dveh glavnih, lesenih delov, kubusov, ki ju povezuje impresivna arhitektura, dolge lesene ukrivljene panele, ki vnašajo v trdoto kubusov mehkobo, organskost, gibe in vonj vetra. Finski bor, smreka in breza so glavni akterji tako v eksterierju kot interjerju tega edinstvenega sodobnega vikenda. Glavna dela ustvarjata notranji patio, ki je zaščiten pred direktnim vetrom in sončno svetlobo. Velika okna odpirajo pogled na morje ter na mesto na drugi strani.

Dodatne Informacije

Pieta-Linda Auttila opisuje idejo za sodobni vikend v obliki lesenega dizajnerskega hotela WISA: “Na začetku je bilo rohneče morje. Moč valov je dvignila na površje lesen kos, ki ga je morska voda že potemnila. In ga ponovno vrgla ob skale. Moč udarca je les razbila na pol.”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!