LG-jeve nove naglavne slušalke imajo gumb, s katerim boste priklicali Asistenta Google

Slušalke so prvotno namenjene poslušanju glasbe. To pa še ne pomeni, da ne morejo opravljati drugih funkcij. Tako razmišlja tudi LG, ki si želi storiti korak naprej.

LG je svoje oboževalce presenetil naglavnimi slušalkami, ki podpirajo storitev Asistent Google. Model, ki so ga poimenovali “Tone Platinum SE”, vključuje gumb, kakršnega lahko najdemo tudi na pametnem telefonu G7. Z njegovo pomočjo bo digitalnega asistenta mogoče priklicati brez glasovnega ukaza.

Enak gumb lahko najdemo tudi na telefonu LG G7.
Enak gumb lahko najdemo tudi na telefonu LG G7.

Slušalke hkrati vsebujejo tudi mono zvočnik in nastavke za ušesa, ki ob poslušanju ne izolirajo zvoka iz okolice.

Pri LG-ju menijo, da bo novi gumb še posebej priročen pri uporabi prevajalnika. Ob pogovoru v tujem jeziku vam tako za aktiviranje orodja ne bo treba izreči fraze “OK Google”. Kljub temu pa bo ljudi težko prepričati, da za prevajanje preprosto ne uporabijo svojega telefona.

Katera barva slušalk vam je najbolj po godu?
Katera barva slušalk vam je najbolj po godu?

Informacije o datumu izdaje, ceni in dostopnosti slušalk za zdaj še niso na voljo. Po vsej verjetnosti bodo razkrite na konferenci IFA, ki se bo med 31. avgustom in 5. septembrom odvijala v Berlinu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!