fbpx

LJFW 2017 odprl svoja vrata

Prvi dan LJFW 2017

29. marca se je zgodila težko pričakovana otvoritev LJFW pomlad/poletje 2017. Kot vsako leto je osrednji program dopolnjen z izvrstnim naborom dogodkov, ki obsegajo veliko več kot le modne revije slovenskih oblikovalcev.

Predstavitev kolekcij natečaja Fashion Scout See

V okviru natečaja za modne oblikovalce FASHION SCOUT SEE (Southeastern Europe), ki povezuje oblikovalce s celotne regije, so se Petja Zorec – s kolekcijo Tristan, Ana Jelinič – s kolekcijo FiSHION in Sari Valenci predstavile na beograjskem tednu mode. Nagrada za najboljšo kolekcijo je predstavitev kolekcije na londonskemu tednu mode, ki bo oktobra v okviru Fashion Scout. Ana Jelinič se je s svojo kolekcijo uvrstila na drugo mesto, Petja Zorec pa je bila izbrana, da svojo
kolekcijo predstavi oktobra na beograjskem tednu mode, zmagovalec natečaja pa je srbski Neo design. Slovenska žirija je za nastop na jesenskem LJFW izbrala hrvaški oblikovalski dvojec Klisab.

PREBERITE ŠE: LJFW 2017 se seli na Ljubljanski grad

20. obletnica MIČSTYLING ART TEAM-a

V času razmetavanja izraza ‘influencer’ je lepo videti poklon ustvarjalcem, ki s svojim delovanjem dejansko soustvarjajo in vplivajo na videz ljudi. Mič styling sicer na slovenskih tleh deluje že dobrih 25 let, 20 pa jih je minilo od ustanovitve MIČ styling Art teama. Vpliv ‘Mičeve’ estetike je bil najlepše viden skozi neverjetno stilsko usklajenost vseh povabljenih, ki so se v veliki večini odeli v črno-bele minimalistične stylinge, značilne za Art team. Poleg nagovora Mitje Sojerja so bili povabljeni priča zanimivi modni mešanici revije in plesnega nastopa plesalcev v koreografiji Žige Sotlarja in Erika Bukovnika. Tudi sicer Mič Styling in LJFW veže dolgoletno partnerstvo. Letos bodo namreč pod taktirko Aske Kajtazović poskrbeli za pričeske modelov na revijah Ljubljanskega tedna mode.

Galerija – prvi dan LJFW 2017

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/ljfwofficial

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!