fbpx

LJFW 2019: za nami je prvi modni večer

S prvim aprilskim dnem se je pričela jubilejna, 10. edicija ljubljanskega tedna mode (LJFW 2019), ki se bo kar štiri dni odvijal v središču naše prestolnice. Prvi dan je zaznamovalo osem navdušujočih modnih predstavitev, večer pa sta zaokrožila izjemna kolekcija Petje Zorec in finalni izbor mednarodnega projekta FS SEE, na katerem je zmagala srbska oblikovalka Gala Borović.

Odlično utečena kreativna ekipa LJFW je modo ponovno vrnila v središče mesta in tako dogodku dodala urbano noto. Vsebinsko največji modni dogodek pri nas je otvorila revija študentov NTF, ki so navdušili z inovativnimi kreacijami, prvi dan pa je zaključila kolekcija že izkušene Petje Zorec. Premierno ji je sledil jagodni izbor petnajstih modnih oblikovalcev v okviru mednarodnega projekta FS SEE, finalni izbor pa je bil tokrat prvič v Ljubljani. Strokovno žirijo je s svojo kolekcijo pri kateri je navdih našla tudi v rave kulturi, prepričala mlada srbska modna oblikovalka Gala Borović, ki trenutno živi na Nizozemskem. Zmagovalka se bo tako za nagrado predstavila na Londonskem tednu mode, kolekcijo pa bodo lahko videli tudi na Beograjskem tednu mode.

LJFW vsako leto znova dokaže, da znamo biti tudi v regiji drzni in inovativni, tako slovenske kot tuje kolekcije, ki so se predstavile prvi dan, so bile namreč nadvse raznolike in edinstvene. Obiskovalce je navdušila tudi eleganca steklenega šotora podjetja VMC, ki je na skoraj 800 kvadratnih metrih pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana postal urbana platforma za modno dogajanje na 20 metrov dolgi brvi, na kateri se bo predstavilo 29 modnih oblikovalcev, mimoidoči pa so lahko modni spektakel spremljali tudi na velikih zaslonih na Trgu republike.

Galerija – 1. dan LJFW 2019

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljfw.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!