Foto: The 5
Utrip mesta · lokali

The 5 Kitchen & Bar je restavracija ki živi, se prilagaja, ustvarja in pri oblikovanju ponudbe prisluhne preferencam svojih gostov. Pri pripravi jedi se lastnika restavracije zgledujeta po kulinariki petih različnih kontinentov in težita k uporabi predvsem lokalno dostopnih sestavin.

The 5 Kitchen & Bar
Streliška 22
Ljubljana
0038659 050 133
Odpiralni čas:
pon. – sob. od 11. do 22. ure

Lanskega junija sta polnila kovčke, označevala transportne škatle in se selila v Slovenijo z namenom, da odpreta restavracijo. Po točno enem letu se pripravljata na odprtje The 5 Kitchen & Bar, restavracije s pestro ponudbo jedi, ki dišijo po petih svetovnih kontinentih.

Sankalp, sicer izobražen povsem v drugi stroki, je že od najstniških let navdušen nad kuhanjem, kombiniranjem okusov in ustvarjanjem v kuhinji. Odraščal je v metropolitanskem in mendarodnem okolju (v Kuvajtu, Veliki Britaniji), zadnje desetletje pa prebival v Dubaju, kar mu je omogočilo spoznavanje in okušanje izredno pestre svetovne kulinarične ponudbe. Da bi svoje izkušnje še okrepil, je pridobil tudi formalno izobrazbo iz kulinarike.

Del vsega, kar sta videla in okusila v tujini, sta Sankalp in Nataša želela predstaviti tudi Ljubljani, mestu, ki je obema nadvse pri srcu. Zakaj The 5 Kitchen & Bar? Ime restavracije je navdihnilo preprosto in čudovito dejstvo, da ima svet pet raznolikih kontinentov s pestrim kulinaričnim kulturnim ozadjem. Pri pripravi ponudbe in jedi sta se namreč zgledovala po kuhinjah in kulinaričnih tradicijah petih kontinentov ter v jedilnik vključila jedi in sestavine, ki so ju navdušile med potovanji. Kljub tujim vplivom, pa vsekakor težita k temu, da je večina uporabljenih sestavin lokalno in regijsko dosegljivih. Tržnica je le nekaj korakov stran od restavracije The 5 Kitchen & Bar, kar se jima zdi naravnost čudovito.

Odpri galerijo
fany_mary-16 Gostilnica: Fany & Mary – dišeče pice in osvežujoče pivo pod krošnjami ob reki Morela okulisti_3 Optika MOOP Morela z 20-odstotnim popustom za mlade cover Najbolj slavne kavarnice, ki so navdihnile literarni svet 1150468_671138459580774_1431845007_o copy Republica Pasta – sveže “take-away” paštice ·