PicMonkey Collage
Utrip mesta · lokali

Ozke ulice Ljubljane so zadišale po vonju dimljenih dobrot Texasa in Kansasa. Miha in Nejc Pešeč sta namreč odprla restavracijo Kralj žara, prvi “smoke house” v Sloveniji. Kot prvi v Sloveniji bodo ponudili tudi točeno dimljeno pivo, možen pa bo tudi nakup svežega vakumiranega mesa. Poleg restavracije je tudi “takeaway” lokal Kralj na hitro, kjer poskrbijo za želodčke vseh mimoidočih.

Kralj žara
Trubarjeva 52
Ljubljana
031 551 803 ali 01 232 09 90
od ponedeljka do sobote od 11. do 23. ure

Miha in Nejc Pešec, ki ju poznamo po spletni trgovini Kralj žara ter po akademijah peke na žaru, sta svoje triletno ustvarjanje podaljšala v restavracijo, ki v Ljubljano prinaša prave ameriške krožnike.
V restavraciji Kralj žara se bomo lahko ljubitelji kulinarike seznanili z vsemi okusi Texasa in Kansasa, med katere sodijo tipične jedi, kot so pulled pork, pulled beef brisket, zorjeni steaki, spare ribs, baby ribs, potato salad, coleslaw, burgerji, cheese cake in še bi lahko naštevali. Posebnost bosta gotovo 24 ur dimljena govedina in 18 ur dimljena svinjina, kot njihovo najvišjo specialiteto pa je moč pričakovati govedino Kobe. Vse vrste mesa, ki jih bomo lahko obiskovalci restavracije Kralj žara okusili, bodo v vakumirani obliki na voljo tudi za nakup.
Dimljene specialitete bodo nadgradili z izbrano vinsko karto, ki prinaša vina iz Goriških Brd in Istre, izbirali bomo lahko tudi med izbranimi pivi iz Slovenije in Belgije, na listi točenih piv pa se bo znašel tudi Bevog Tak Pale Ale. Na voljo bo tudi točeno dimljeno pivo Schenkerla, ki ga bodo v Sloveniji ponudili prvi.

PREBERITE ŠE: Na Bledu ZaŽivel ZaŽiv vegan bar

Kralj na hitro

Lokal Kralj na hitro temelji na takeway jedeh in pijačah, natančneje na sendvičih z 18 ur dimljeno svinjino in 24 ur dimljeno govedino ter sveže pečenimi maslenimi in cimetovimi rogljički. Prve goste bo lokal sprejel že ob 7. uri zjutraj, pocrkljali pa se bomo lahko s široko ponudbo kav, ki zajema tipične kave z aromatičnimi sirupi, kot so rdeča vrtnica, vanilija, cimet, kokos, itd.

V galeriji si lahko ogledamo nekaj utrinkov iz restavracije Kralj žara.

Miha in Nejc Pešec.Odpri galerijo
ZaŽiv Vegan Bar Bled Na Bledu ZaŽivel ZaŽiv vegan bar Salon uporabnih umetnosti Maribor Salon uporabnih umetnosti Maribor: Trgovina s konceptom za umetniške duše Cordoba Cafè Cordoba Cafè – ko zadiši po pravi blejski “kremšniti” v centru Ljubljane Lokal Fabrika Lokal Fabrika v Novi Gorici osveži grlo in spomin na zlate čase goriškega gospodarstva · ·