fbpx

Restaurant Kralj žara – das erste „Smoke House“ in Slowenien mit Köstlichkeiten aus Texas und Kansas

Die engen Gassen von Ljubljana dufteten nach geräucherten Köstlichkeiten aus Texas und Kansas. Miha und Nejc Pešeč eröffneten das Restaurant Kralj žara, die erste „Räucherei“ in Slowenien. Als erste in Slowenien werden sie auch geräuchertes Bier vom Fass anbieten und es wird auch möglich sein, frisches vakuumverpacktes Fleisch zu kaufen. Neben dem Restaurant gibt es auch ein Restaurant zum Mitnehmen, Kralj na natri, wo man sich um den Magen aller Passanten kümmert.

Grundinformation
Die Anschrift
Kralj žara
Trubarjeva 52
Laibach
Verbindung
Zeitplan
od ponedeljka do sobote od 11. do 23. ure
Kontakt
031 551 803 ali 01 232 09 90

Miha in Nejc Pešec, ki ju poznamo po spletni trgovini Kralj žara ter po akademijah peke na žaru, sta svoje triletno ustvarjanje podaljšala v restavracijo, ki v Ljubljano prinaša prave ameriške krožnike.
Im Restaurant Kralj žara se bomo lahko ljubitelji kulinarike seznanili z vsemi okusi Texasa in Kansasa, med katere sodijo tipične jedi, kot so pulled pork, pulled beef brisket, zorjeni steaki, spare ribs, baby ribs, potato salad, coleslaw, burgerji, cheese cake in še bi lahko naštevali. Posebnost bosta gotovo 24 ur dimljena govedina und 18 ur dimljena svinjina, kot njihovo najvišjo specialiteto pa je moč pričakovati govedino Kobe. Vse vrste mesa, ki jih bomo lahko obiskovalci restavracije Kralj žara okusili, bodo v vakumirani obliki na voljo tudi za nakup.
Dimljene specialitete bodo nadgradili z izbrano vinsko karto, ki prinaša vina iz Goriških Brd in Istre, izbirali bomo lahko tudi med izbranimi pivi iz Slovenije in Belgije, na listi točenih piv pa se bo znašel tudi Bevog Tak Pale Ale. Es wird auch verfügbar sein točeno dimljeno pivo Schenkerla, ki ga bodo v Sloveniji ponudili prvi.

WEITERLESEN: In Bled ZaŽivel ZaŽiv vegane Bar

Kralj na hitro

Lokal Kralj na hitro bezogen auf takeway jedeh in pijačah, natančneje na Sandwiches z 18 ur dimljeno svinjino in 24 ur dimljeno govedino ter sveže pečenimi maslenimi in cimetovimi rogljički. Prve goste bo lokal sprejel že ob 7. uri zjutraj, pocrkljali pa se bomo lahko s široko ponudbo kav, ki zajema tipične kave z aromatičnimi sirupi, kot so rdeča vrtnica, vanilija, cimet, kokos, itd.

V galeriji si lahko ogledamo nekaj utrinkov iz restavracije Kralj žara.

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.