Menažerija: 37 dni božiča

Mednarodni grafični likovni center – MGLC

Matej Tomažin. Menažerija ARCHVS.
Zadnjič posodobljeno: :
Oglasno sporočiloMGLC Ljubljana

Mednarodni grafični likovni center in Menažerija predstavljata največji umetniški adventni koledar v Sloveniji. Razstava Menažerija: 37 dni božiča v Gradu Tivoli je zasnovana kot velik adventni koledar z umetniškimi deli umetniške blagovne znamke Menažerija, ki so se javnosti drugo za drugim predstavljala od 1. decembra vse do božičnega večera, 24. decembra, z vsak dan iz zavijalnega papirja odvitim novim umetniškim kosom, ki so na ogled v MGLC in predstavljeni na družbenih omrežjih. Odvita razstava z vsemi deli je bila na ogled od 25. decembra 2020 do 8. januarja 2021.

Na razstavi lahko vidite izbor Menažerijinih uspešnic kot tudi še nikoli do sedaj videna dela. Več kot polovica umetniških kosov je bila narejena posebej za to priložnost. Kolekcija 12 grafik na razstavi pa je nastala v Grafičnih ateljejih MGLC.
Vizualna umetnica Iris Pokovec je študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje na Univerzi v Ljubljani, kjer je leta 2017 tudi magistrirala. Od leta 2017 deluje pod lastno umetniško blagovno znamko Menažerija. Zanimajo jo sodobne kuriozitete, ki jih ustvarja s preigravanjem komunikacijskih orodij sodobnega potrošništva v klasičnih slikarskih in grafičnih medijih, s poudarkom na odnosih med aktualno potrošniško plastiko, marketinškimi slogani 21. stoletja in sodobnim popularnim nihilizmom.

Matej Tomažin. Menažerija ARCHVS.
Matej Tomažin. Menažerija ARCHVS.
Iris Pokovec
Foto: Matej Tomažin. Menažerija ARCHVS.

Zaključna dražba

Nedelja, 17. januar 2021, ob 17. uri, v živo na FB-profilu MGLC.

S sloganom »Novo leto prinaša nove zaobljube. Obljubimo si, da bomo letos kupile_i vsaj eno umetniško delo. Odlična priložnost za to je obisk dražbe Menažerijinih del v Gradu Tivoli!« se lahko udeležite zaključne dražbe razstave, ki bo potekala prek zooma na MGLC-jevem FB-profilu.
Voditelj dražbe je Peter Frankl, znan kot igralec v oddaji »Osvežilna fronta«, ki bo predstavil 8 umetniških del in izklicne cene.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Shell: nahrbtnik, ki je revolucionarno prilagojen sodobnim potrebam