fbpx

Mercedes-AMG C 63 SE Performance: je najbolj divji hibrid vseh časov

Mercedes-AMG C 63

Foto: Mercedes-Benz

Ljubitelji zmake AMG so v šoku. V nosu te legende bodo od sedaj 4 valjni motorji, ki jim bo pomagal elektromotor. Prav ste slišali! AMG bo po novem hibrid. In brez težav - mu lahko rečemo - najbolj divji hibrid vseh časov. Seveda tako v limuzinski, kot karavanski različici.

Ko pomislimo na izjemno zmogljive in visoko zmogljive avtomobilske motorje, le redkokdaj pomislimo na motorje s štirimi valji. Vendar s pomočjo hibridne tehnologije, naravnost iz Formule 1, Mercedes-AMG zdaj spreminja to dojemanje z izdajo najmočnejšega serijskega štirivaljnega modela na svetu v obliki novega C 63 SE PERFORMANCE hibrid.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Srce C 63 SE PERFORMANCE je ročno izdelan 2,0-litrski vrstni štirimotor AMG s turbinskim polnilnikom, ki je povezan z električnim motorjem s 150 kW (201 KM). Skupaj s 400-voltno visoko zmogljivo baterijo, razvito v Affalterbachu, ta novi motor, ki postavlja merila, proizvede neverjetnih 671 KM, ter kombinirani največji sistemski navor 1020 Nm, kar omogoča 3,3-sekundni čas od 0 do 100 km / h na uro in elektronsko omejeno največjo hitrost 280 km / h. Hibridni sistem motorja je prav tako izpeljan neposredno iz enot, ki jih trenutno uporablja ekipa Mercedes AMG Petronas F1.

Novi model AMG dobi tudi popolnoma variabilni štirikolesni pogon AMG Performance 4MATIC+, kar pomeni, da je bila ta funkcija prvič na voljo pri C 63. Poleg tega, da se ponaša s širšo držo in ima nekaj centimetriv več. Vse seveda v službi aeodinamike. Ta je močno modificirana, letalsko opremljena karoserija AMG, ki povečuje stabilnost in tlačno silo. Drugi omembe vredni elementi na novem modelu vključujejo vzmetenje AMG RIDE CONTROL s prilagodljivim sistemom blaženja, krmiljenje zadnje preme kot standardno opremo in osem različnih načinov vožnje, vključno z namenskim načinom drsenja, oziorma po domače driftanja.

Cene za Mercedes-AMG C 63 SE PERFORMANCE še niso bile razkrite. Pričakujemo pa, da boste hibridnega lepotca težko dobili pod 100.000 evri.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!