Mestna priročnost: Škoda Fabia Black Editon & Tesa Jurjaševič

Zadnjič posodobljeno: :

Tesa Jurjaševič, modna blogerka, urednica in stilistka. Je velika ljubiteljica mest, je "mestni otrok", ki obožuje odkrivanje novih kotičkov, kjer znotraj hitrega življenjskega sloga najde trenutek miru in tišine. Obožuje tudi vožnjo z avtomobilom, daljše vožnje nanjo delujejo kot terapija, izkoristi jih zase, da razmišlja in je sama s sabo. Poleg mode so njena velika strast potovanja, najraje se vrača v New York, ki zelo ustreza njenemu značaju in stilu življenja. S Teso smo se družili cel dan, saj nas je zanimalo, kako je videti življenje mlade in uspešne blogerke v družbi modne Škode Fabia Black Edition.

ČRNA JE NOVA ČRNA

Izbrala sem Fabio Black Edition, ki je najbolj modna izvedba tega priljubljenega modela. Popolnoma na samosvoj in izviren način izraža eleganco in dinamiko. Skoraj tako kot jaz. Posebnost modela je čarobna črna biserna barva, ki poudari Fabiine izrazite oblike, visoke boke in izrazit zadek. V črno barvo odeta 17-palčna lita platišča poudarjajo njeno športnost. »Blacked-out« elementi karoserije (maska motorja, obrobe oken) so pri tem modelu v črni barvi. In skupek vseh detajlov jo naredi izjemno modno. Za piko na i pa naj izpostavim usmerjevalnik zraka nad prtljažnimi vrati, zaradi česar ta Fabia še posebej izstopa. Zunanjosti sledi tudi notranjost, kjer kraljuje estetika okrasnih elementov »Piano Black«. In možica detajlov, ki ji dajejo pridih modnih prestolnic. Navdušena!

"Črna je nova črna."
“Črna je nova črna.”

PREBUJANJE (6.15)

Tesa obožuje jutra. V njih najde trenutke zase in svoje zgodbe. »Sem zelo jutranji tip človeka,« pove Tesa v smehu in doda, da obožuje produktivna jutra. Ko vstane, se odpravi na sprehod s psičko Luno, spije kavo in pozajtrkuje. Temu sledi obvezno urejanje urnika za prenatrpane dni. Še skok v kuhinjo, kjer si po navadi pripravi kakšen smoothie, ki ga s sabo nese kar v avto ter ga spije po poti. Fabia mi v zgodnjih jutranjih urah postreže predvsem z lahkotno mestno dinamiko vožnje, ki me navdušuje. Lahkotnost in nezapletenost je to, kar pri njej v jutrih najbolj cenim. Takoj, ko sedem v avtomobil, se moja Fabia poveže s pametnim telefonom in vsebino telefona prezrcali na prikazovalnik avtomobila. Tako ne zgrešim prav nobene pomembne informacije ali obvestila.

"Lahkotnost in nezapletenost je to, kar pri njej v jutrih najbolj cenim."
“Lahkotnost in nezapletenost je to, kar pri njej v jutrih najbolj cenim.”

V MESTO PO NAVDIH (9.00)

»Sem mestni otrok, zato večino dneva preživim v mestnih središčih,« pove Tesa, ki na ulicah in v kavarnah išče navdih za naslednjo modno zgodbo. Fabia je kot narejena za mestna središča, saj je izjemno okretna in opremljena s tipali za lažje parkiranje. Moja je opremljena s funkcijo »Front Assist«, ki v kritičnih situacijah samodejno zavira v sili. Tako ni le lepa, ampak tudi pametna in varna. Še nekaj. Naj izpostavim dejstvo, da me je pripomoček »Light Assistant« popolnoma navdušil, saj sem na prižiganje in ugašanje luči popolnoma pozabila. Avto namreč za vse poskrbi sam. Praktično v dneh, ko imam polno glavo.

"Ni le lepa, ampak tudi pametna in varna."
“Ni le lepa, ampak tudi pametna in varna.”

MOJA DRUGA PISARNA (11.00)

Presenečena sem, da je Fabia tako zelo prostoren avto. V njej nikoli ne zmanjka prostora za odlaganje malenkosti. Svoja najljubša sončna očala vselej pustim v predalčku za sončna očala in jih tako nikoli ne iščem. Število različnih prostorov za odlaganje stvari je presenetljivo. In počutim se kot v pisarni, kjer je vedno vse na razpolago in pri roki. Tudi zato, ker je moja Fabia pametna in se odlično razume z mojim telefonom. Fabia namreč podpira Apple CarPlay, kar pomeni, da se vsebina mojega telefona takoj prezrcali na prikazovalnik avtomobila. In tako lahko z informacijami na telefonu upravljam kar prek zaslona, občutljivega na dotik. Prav tako večino telefonskih pogovorov opravim kar iz avtomobila, ki je pravi otok zasebnosti. Parkiram in govorim lahko ure. Tudi zato gledam na svojo Fabio kot na svojo pisarno. Svojo drugo pisarno.

"Na svojo Fabio gledam kot na svojo pisarno."
“Na svojo Fabio gledam kot na svojo pisarno.”

MODNI »SHOPPING« JE MOJE DELO. (13.00)

Če je Fabia moja druga pisarna, so trgovine moj oder. Fabia pa se velikokrat spremeni v zaodrje in pri tem cenim urejenost in prostornost. Popolnoma je presenetila prostornost prtljažnega prostora, za katerega so mi pri Škodi povedali, da gre za največjega v segmentu. Čeprav mi litri ne pomenijo veliko – le litri nakupovalnih vrečk –, pa se mi zdi 330 litrov ogromno za mestni avtomobil. Tudi po celem dnevu letanja od trgovine do trgovine še vedno najdem prostor za dodatne vrečke. Zatemnjena zadnja stekla Fabie Black Edition pa nudijo dovolj zasebnosti in notranjost varujejo pred radovednimi pogledi. Aja … »Kljukica za vrečke v prtljažniku se mi je včasih zdela nepotrebna, odkar vozim Fabio, brez nje enostavno morem več.« Zares praktična rešitev.

"Brez kljukice enostavno morem več."
“Brez kljukice enostavno morem več.”

UREJANJE NA POTI (19.00)

S sestanka na sestanek, nazaj v uredništvo in že letim na snemanje. Hektičnost vsakdana, ki se proti koncu dneva vsekakor pozna. In prav takrat se v mestu šele začne pravo dogajanje. Še en družabni dogodek ali srečanje s prijateljico na eni od poletnih teras. Tudi zato je Fabia veliko več kot prevozno sredstvo, je tudi moja kopalnica, saj se velikokrat naličim kar v avtu. Hkrati tudi garderobna omara, v njej imam vedno rezervne čevlje in kakšno oblačilo, če se moram na hitro urediti za kakšen dogodek. Iz predalčka izvlečem šminko, se pogledam v ogledalce in v trenutku ustvarim glamuroznejši videz, primeren tudi za na rdečo preprogo.

"Škoda Fabia je veliko več kot prevozno sredstvo, je tudi moja kopalnica."
“Škoda Fabia je veliko več kot prevozno sredstvo, je tudi moja kopalnica.”

Dodatne Informacije

Več informacij:
skoda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Peugeot 308: francoski šarm v Golfovem razredu