fbpx

Mitsubishi GT-PHEV Concept – Mitsubishijev športni terenec za nove čase

Mitsubishi GT-PHEV Concept

Mitsubishi je še pred pariškim avtosalonom razkril študijo športnega tereneca višjega razreda za nove čase – Mitsubishi GT-PHEV Concept, ki prinaša hibriden pogonski sklop in baterijo z zavidljivim dometom.

Mitsubishi GT-PHEV Concept je študija, ki napoveduje prihod prestižnega športnega SUV-ja. Ta se bo ponašal s kopico naprednih tehnologij, med drugim s posebnim vetrobranskim steklom, ki bo vozniku serviral podatke za navigiranje in druge pomembne informacije. Noben teren mu ne bo predstavljal pretežkega izziva, saj bo imel štirikolesni priključno-hibridni pogonski sklop z bencinskim motorjem in trojico elektromotorjev (dva sta postavljena na zadnji in eden na prednji premi). Samo na elektriko bo lahko prevozil kar 120 kilometrov, s kombiniranim hibridnim pogonom pa lahko k tej številki dodamo še eno ničlo. ”Sapo” lahko Mitsubishi GT-PHEV namreč zajame za kar 1200 kilometrov.

PREBERITE ŠE: Mitsubishi space star – nova svetla mestna zvezda

Mitsubishi nam je ponudil vpogled v svojo prihodnost. Vam je všeč?
Mitsubishi nam je ponudil vpogled v svojo prihodnost. Vam je všeč?

Velik in visoko zmogljivi športni terenec vključuje masko Dynamic Shield, ki smo jo spoznali že pri modelu Outlander, sicer pa oblikovno vleče na lanski koncept eX. Mitsubishi je, zanimivo, glavno besedo namenil pozicijskim lučem, ki so postavljene navpično, medtem ko se glavne luči, ki so v slogu priprtih oči, praktično nevidne. Armaturna plošča prinaša občutek prostornosti, prostor voznika pa je popolnoma ločen od potniškega. Notranjost krasijo usnjene obloge, barvno usklajene s streho. Seveda ne manjkajo najnovejše informacijsko-razvedrilne pridobitve.

Študija Mitsubishi GT-PHEV Concept:

Dodatne Informacije

Več informacij:
mitsubishi-motors.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!