fbpx

Moda 2022: obleke s pikami so hit poletne sezone

Foto: envato

Obleke so v poletni sezoni obvezen kos oblačila, ki nikoli ne gre iz mode. Gre za samostojni modni kos, ki je dovolj, da zasijete na pravi način in ste v njem vedno urejene. Moda se hitro spreminja, vendar nekateri modni kosi preživijo vse preizkušnje časa. Tako je tudi s pikčastim vzorcem in oblekami.

Obleke s pikami ne zbledijo v priljubljenosti

Gre za vzorec, ki je priljubljen že vrsto let in nas razveseljuje tudi to poletje. Vzorec pik ima dolgo zgodovino in je bil aktivno uporabljen okoli leta 1700. Dizajn, ki je osvojil svet in je povezan s plesom. V petdesetih letih prejšnjega stoletja, so ga nosile svetovne filmske zvezde od Marilyn Monroe do Elizabeth Taylor. Oblikovalci so začeli uporabljati pikčasti vzorec na svojih modnih revijah in razstavah. Do leta 1954 je bila najbolj prodajana različica pikčaste obleke slavnega oblikovalca Christian Diorja.

Foto: Zara

Gre za vzorec, ki je vstopil v visoke modne hiše in še danes ne izgublja svoje priljubljenosti. Pikčaste obleke so idealne za vse priložnosti. Lahko jih nosite na čevlje z visoko peto in tako dobite glamurozno in vpadljivo kombinacijo. Idealne pa so tudi za sprehod po mestu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!