fbpx

Moške solze so najtežje solze: trenutki, ki spravijo v jok tudi največje frajerje

Družba nas že od nekdaj uči, da je moški “močnejši spol”, kar je sinonim za čustveno indiferentnost – ne spodobi se, da moški kaže čustva, da je nežen ali ponižen …, saj vsa ta dejanja nakazujejo, da je copata. In če potoči solzo, je to ultimativni dokaz, da je reva, kot je svet še ni videl.

Evolucijsko so moški dejansko ustvarjeni, da bi jokali manj kot ženske, vendar to ne pomeni, da nimajo čustev. Obstajajo situacije, ki so tako frustrirajoče, da se tudi moški, ki imajo neverjetno visok prag tolerance, ne morejo brzdati. In tako je prav. Znanstveniki so namreč preučevali jok in ugotovili, da ima ta številne pozitivne lastnosti, predvsem za mentalno zdravje ljudi.

Solz se ne bi smeli sramovati, četudi se morda imate za največjega frajerja. Ne pozabite, vsi imamo svojo ahilovo peto!

Solz se ne bi smeli sramovati, četudi se morda imate za največjega frajerja.
Solz se ne bi smeli sramovati, četudi se morda imate za največjega frajerja.

TAKŠNE STVARI SPRAVIJO V JOK TUDI NAJVEČJEGA FRAJERJA

Ko zaključi dolgo razmerje …

Četudi se je vajino razmerje zaključilo sporazumno in oba zatrjujeta, da vaju čustva ne vežejo več, se v globini duše zavedata, da stvari niso tako preproste. Konec razmerja je sicer lahko blagoslov, vendar se čustev ne bosta rešila čez noč. Občutek osamljenosti, premlevanje preteklosti in strah, da boste morda ostali sami, so neizogibni.

Ko zagleda bodočo soprogo v poročni obleki …

Ameriška filmska kultura je v veliki meri “kriva” za to, da dekleta pričakujejo, da bo njihov bodoči mož jokal, ko jih bo zagledal v poročni obleki. In s to idejo ni nič narobe. Sanje lahko postanejo resničnost! Poroka je velik korak v razmerju, ki vajinega življenja ne bo spremenila, a vama bo prinesla novost, ki se ji reče ZAVEZA. Misel na to, da je pred vami ženska, ki jo ljubite in bo vaša žena, je več kot dober razlog, da pripravite robec.

Ko zagleda bodočo soprogo v poročni obleki ...
Ko zagleda bodočo soprogo v poročni obleki …

Ko vidi posnetek otroka na ultrazvoku …

Če si par močno želi otroka, ki je simbol njune ljubezni, je posnetek majhnega bitja v maternici vaše ljube, pravi trenutek za solze sreče. Čustva, ki jih v tistem trenutku moški čutijo, so nepopisna, zato ni razloga, da bi jih prikrivali.

Ko zboli ali premine bližnja oseba …

Bolezen je najbolj boleča izkušnja, ki jo lahko izkusi bolnik in njegovi bližnji. In ljudje se na zavedajo dovolj dobro, kaj imajo, dokler jim tega ne odvzamejo. Moški, ki ve, da je nemočen in ne more pomagati, občuti bolečino, ki jo le redki. Mnogi imajo tudi občutek krivde, zato so solze v takšnih situacijah izpušni ventil, skozi katerega gre vrtiljak čustev.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.