fbpx

Motivacijske misli, ki pomagajo odgnati občutek, da je v vašem življenju vse narobe

6 motivacij, ki vam bodo odgnale depresivne misli

Foto: Kellen Riggin / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Vsi imamo kdaj pa kdaj slabe dneve. Trenutke, ko se nam zdi, da nič ne gre tako, kakor si želimo. Tedaj bi se najraje ulegli v posteljo in pokrili z rjuho čez glavo ter čakali, kdaj se bo tisti dan ali čas končal.

Ne zatiskajte si oči, ampak se raje opomnite, da je življenje lepo. Spomnite se na vse lepe trenutke, ki ste jih doživeli. Bodite ponosni nase, na vse kar ste že dosegli. In predvsem bodite srečni, ker ste tu in zdaj. Živi in zdravi!

Slabi dnevi pridejo in gredo, to je dejstvo in ko so tu, tedaj potrebujete nekaj, da vas dvigne iz postelje.

Morda vam pomaga kakšen izmed spodaj navedenih spoznanj.

1. Cenili boste svoje prijetne spomine, ne da bi si želeli, da jih znova podoživite.

Ne želite se več vračati v tisti čas. Včasih ljudje, ki so vam v preteklosti pomagali, niso več na isti energiji kakor tedaj. Včasih je namenjeno, da greste naprej brez ljudi in krajev, ki so vas oblikovali. Čeprav vas le to boli, ne morete ostati na istem mestu za vedno. Ko enkrat prerastete okolico, je edini način, da lahko zrastete in se oblikujete, da greste naprej.

2. Ne dajete si dovolj zaslug.

Včasih ste imeli srečo v življenju, ampak večinoma je vse vaša zasluga. Sklenili ste nova prijateljstva, spoznali osebo, ki ste ji zaupali svoje sanje. Dobili ste službo, ki ste si jo želeli. Svoje misli ste usmerili v pravo smer in verjeli vanje. Uspeh ste sprejeli z odprtimi rokami. Čeprav se trenutno ne počutite dobro, niste z ničimer od tega izgubili stika. Spet boste odkrili srečo. Vedno vam je na dosegu. Čisto blizu je samo poglejte izza svojih temačnih očal.

3. Nikoli ne veste, kaj vas čaka za vogalom.

Pomislite na vse čudovite stvari, ki so se vam zgodile v preteklosti, na vse majhne trenutke, ki jih nikoli niste pričakovali in ki so vas prišle od nikoder. Skozi življenje je na vašo pot prišlo veliko priložnosti, ki so vas presenetile, a ste jih izkoristili. Še vedno jih boste. Ne morete napovedati, kam vas bo to življenje vodilo. Verjemite vase in v svoje sanje, ki vas bodo pripeljale točno tja, kamor si želite.

Najdi nove sanje in nove priložnosti! Foto: Collins Lesulie / Unspalsh

4. Rast zahteva, da žrtvujete svoj pretekli jaz.

Če želite napredovati, če želite rasti in se spremeniti v najboljšo različico sebe – se morate posloviti od osebe, ki ste bili. Ponovno morate oceniti svoje cilje in prilagoditi svoje prioritete. Prepričati se morate, da ste na pravi poti, da si ustvarite življenje, v katerem se bosta vaše srce in duša počutila spet polne in srečne. Da bi dosegli svoje sanje, pa se boste morali odreči nekaterim starim sanjam in pričakovanjem. Morda boste morali žrtvovati stvari, za katere ste nekoč mislili, da brez njih ne morete živeti – in to je v redu. To je del rasti.

5. Drugačno življenje ne pomeni slabšega življenja.

V tridesetih letih morda ne boste imeli istih prijateljstev, kot ste jih imeli v najstniških letih. Morda se preselite, spremenite poklicno pot ali ločite od svoje prve resnične ljubezni – vendar s spremembami ni nič narobe. Čeprav je bilo vaše staro življenje lepo, pa to ne preprečuje, da bi bilo vaše trenutno življenje povsem novo. Drugačno. Še boljše. Različne poti vas lahko vodijo do istega končnega rezultata – uspeha, ljubezni in sreče.

6. Imate potencial, ki ga ne vidite.

Kako bi lahko bili vaši najboljši dnevi mimo, če danes veste veliko več kakor včeraj? Vsak dan rastete. Ste na poti k osebi, ki ste vedno želeli postati. Čeprav se sedaj počutite potrti, osamljeni, žalostni, vaša prihodnost ni tako zastrašujoča, kot se vam zdi. Še toliko čudovitih stvari boste dosegli. Verjemite vase!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!