Jedi, ki jih lahko jeste zvečer, ne da bi se zredili

Seveda, če jih jeste v mejah normale.

Foto: Alexy Almond/Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Hladilnik je lahko vaš prijatelj, če veste, kaj lahko jeste zvečer, da se to ne bi poznalo na kilogramih. Da pa se izognete občutku prenajedanja in morebitnim težavam z želodcem je pomembno, da pametno izbirate, kaj boste zvečer pojedli. Če se zvečer ne morete upreti, da bi pred spanjem še malo pogledali v hladilnik, je tu za vas nekaj jedi, ki jih priporočajo strokovnjaki in katere lahko zaužijete brez slabe vesti. Pomembno pa je, da večerjate približno tri ure pred spanjem ter, da ne pretiravate s količino obroka.

Jajca

Jajca so vir celih beljakovin, ki vsebujejo esencialne aminokisline in hitro dajo občutek sitosti. Najboljša izbira so jajca benedikt ali trdo kuhana jajca. Tudi omlete so dobra izbira za večerjo, vendar le, če jih kuhate z minimalno količino olja ali celo brez.

Foto: Jane D. /Pexels

Sir in grozdje

Majhen kos sira ima približno 100 kalorij in prinaša veliko užitka in koristi v obliki triptofana, beljakovin in kazeina. Kazein vam lahko pomaga, da se počutite bolj zadovoljni, koristen pa je tudi za zdravje mišic. Nekaj ​​grozdja, ki je bogato z melatoninom, pa lahko blagodejno vpliva na spanje.

Puranje meso

Meso purana je pravo skladišče triptofana in zdravih beljakovin. Za večerjo je bolje izbrati tovrstni kos mesa, saj ga naše telo lažje prebavi.

Čičerika

Čičerika je bogata z vitaminom B6, ki je pomemben za sintezo serotonina. Če se odločite za nočni prigrizek, lahko posežete tudi po kumari, bučki ali korenju.

Foto: Nataliya Vaitkevich/Pexels

Koruza

Za večerjo lahko izberete tudi koruzo, vendar ne tiste iz pločevinke. Koruza naj bi po mnenju strokovnjakov odstranjevala odvečni holesterol iz telesa.

Foto: Sebastian Coman Photography /Pexels

Riba

Za večerjo si lahko pripravite tudi različne ribe. Ribe so namreč bogate s hranili, kot so omega-3 maščobne kisline in te so v pomoč pri razgradnji maščob v telesu. Beljakovine v ribah pa so dobre tudi za presnovo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!