Movember tek 2019: brki bodo ponovno požgečkali Ljubljano

Zadnjič posodobljeno: :

V soboto, 30. novembra 2019, bo v Ljubljani potekal že osmi dobrodelni Movember tek. Njegov namen je predvsem ozaveščanje o zdravju moških ter spodbujanje raziskav o raku na prostati.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Prešernov trg, Ljubljana

Organizator

Pulz šport

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

Ljubljana bo konec novembra ponovno ovita v brke. 30. novembra bo namreč potekal dobrodelni Movember tek 2019. Kot v preteklih letih bo štart in cilj teka, ki je dolg približno 8 kilometrov, na Prešernovem trgu. Trasa bo potekala po Čopovi in Cankarjevi ulici do parka Tivoli. Iz Tivolija se boste odpravili proti Barjanski cesti, na Opekarsko cesto in ob Grudnovem nabrežju vse do Zoisove ceste. Preko Gornjega trga se boste vzpeli na grad po Ulici na grad in se spustili nazaj v mesto po cesti Slovenskih kmečkih uporov do Streliške ulice. Od Streliške ulice pa se boste odpravili čez Ciril-Metodov trg do Stritarjeve ulice in nazaj na Prešernov trg.

Zakaj na Movember tek 2019?

Poslanstvo gibanja Movember (razširjenega po celem svetu) je ozaveščanje o zdravju moških, konkretno, spodbujanje raziskav o raku na prostati in drugih rakih, ki ogrožajo moške. Razpoznavni, zaščitni znak gibanja so brki, ki naj bi si jih moški pustili rasti v mesecu novembru. V skladu s poslanstvom gibanja vsako leto poteka dobrodelni Movember tek, katerega namen ni tekmovanje, ampak promocija Movember gibanja, spodbujanje zdravega načina življenja in nenazadnje tudi prijetno druženje na teku.

Movember tek 2019 bo potekal 30. novembra.
Movember tek 2019 bo potekal 30. novembra.

Dodatne Informacije

Več informacij:
movembertek.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Poletni festivali v Ljubljani 2021: dogodki, ki jih ne gre zamuditi