fbpx

Nagradite se! 8 idej, kako se za svoje uspehe nagraditi zastonj

Foto: envato

Eden najlepših občutkov je gotovo tisti, ki nas prevzame po uspehu, pa naj bo to uspešno opravljen izpit, napredovanje v službi, postava, v katero smo vložili ogromno truda ali rast na področju čustev in odnosov. Velikokrat se takrat želimo nagraditi in ob tem po navadi najprej pomislimo na materialne stvari. Seveda ni nič narobe, če si priskrbite torbico, ki ste si jo že dolgo želeli ali odidete v svojo najljubšo restavracijo, vendar pa obstajajo tudi načini, ki vas ne bodo udarili po denarnici. Pripravili smo vam 8 idej, kako se za uspehe nagraditi popolnoma zastonj.

1. Preživite večer s svojimi najdražjimi

Biti srečen je lepo, še lepše pa je srečo deliti. Če se nagradite s čudovitim večerom ali popoldnevom v družbi najbližjih, ob tem ne boste uživali le vi, ampak tudi oni.
Za kvaliteten čas, ki vam bo še dolgo ostal v spominu, vam ni treba na ekstravagantno zabavo ali v drago restavracijo. Namesto tega se lahko odpravite na zimski pohod, organizirate večer ob družabnih igrah ali filmih, ali pa ob toplem napitku preprosto pokramljate o življenju in načrtih za prihodnost.

Družabne igre so odličen način preživljanja časa z najbližjimi Foto: Pavel Danilyuk / Pexels

2. Sprehodite se

Če ste se za uspeh trdo delali in se pri tem pošteno utrudili, si brez dvoma zaslužite sprostitev. In eden od načinov, kako poskrbeti zanjo je, da si vzamete prosto popoldne in se sprehodite po svoji okolici v družbi svojih misli.
Če živite v mestu, si lahko ogledate prelepe božične dekoracije, če pa je vaš dom na podeželju, lahko užijete mir in tišino narave.

3. Preživite popoldne v parku

Sprehod vas lahko zapelje tudi do parka. Tam si izberite klopico ali travnato površino, se usedite in si pustite nekaj minut popolnega miru. Ob hitrem tempu sodobnega življenja velikokrat pustimo, da gredo čudoviti trenutki mimo nas in zanimivosti, ki nam jih ponuja narava, sploh ne opazimo.

Park in lastna družba sta lahko pot do popolne sprostitve Foto: Liam Anderson / Pexels

4. Pripravite si penečo kopel

Način, kako se boste gotovo sprostili, je tudi, da si pripravite vročo penečo kopel. Vodi lahko dodate tudi nekaj kapljic eteričnega olja in kopalno kroglico ter se prepustite prelepim vonjavam.
Nekateri kopel najraje preživijo ob popolni tišini, saj si tako najlaže zbistrijo misli, drugi pa najbolj uživajo ob spremljavi najljubše glasbe.

5. Izdelajte masko ali kremo za telo

Po kopeli se naši koži najbolj prileže maska, ki jo bo očistila in ji vrnila življenje. Zanjo vam ni treba zapravljati denarja: obstaja veliko mask za obraz, ki jih lahko izdelate sami s sestavinami, ki jih v hladilniku že imate.
Poleg maske za obraz lahko izdelate tudi masko za lase in kremo za telo.

6. Spremenite svoj izgled

Na prvi pogled spreminjanje zunanjega izgleda, da bi se nagradili ali počutili bolje, zveni plehko, vendar resničnost ni čisto taka. Vsak se rad počuti lepega in zaželenega in odličen in hiter način, kako to doseči je, da na svojem videzu spremenimo nekaj detajlov ali preizkusimo nekaj novega.
Zato vam ni treba k frizerju ali v trgovino: sami lahko s pomočjo sušilnika za lase preizkusite novo frizuro, se naličite tako, kot se še niste nikoli ali iz oblek, ki jih že imate, ustvarite nove kombinacije.

7. Preživite večer ob dobri knjigi ali filmu

Čas, ki ga preživimo v lastni družbi, je za našo psiho izredno pomemben in samo vi veste, na kakšen način boste najbolj uživali. Nekaterim popoln večer predstavljata topel čaj in dobra knjiga, drugi pa imajo raje filme ali branje o umetnosti, zgodovini ali zanimivih dogodkih. Vsekakor pa naj bo to čas, ki pripada samo vam.

Dobra knjiga vas lahko nagradi z izletom v svet domišlije Foto: Thirdman / Pexels

8. Poiščite brezplačne dogodke v vašem mestu

Večina krajev občasno ponuja dogodke, za katere vam ni treba odšteti denarja. To so lahko razstave, koncerti, nastopi… ni dvoma, da boste, če pobrkate po internetu, našli nekaj zase.
Če živite v Ljubljani, lahko prvo nedeljo v mesecu zastonj obiščete nekatere muzeje in galerije, ena od njih pa je Narodna galerija.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!