Najbolj čarobna namestitev, ki jo ponuja Airbnb: vesoljska ladja na škotskem osamelcu

Airship 002 je nova in edinstvena arhitekturna stvaritev, ki jo lahko rezervirate prek platforme Airbnb. Stoji v škotskem Drimninu.

Ideja za edinstveni robustni objekt iz aluminija je plod arhitekturnega studia Roderick James. Sorazmerno majhna bivanjska površina pa ponuja prav vse, kar potrebujete za udobno življenje v stiku z okoliško naravo. Airship 002 je modularen, trajnosten (narejen je iz aluminija) in primeren za dva gosta. Po potrebi pa ga je možno razstaviti in spet sestaviti v enem samem tednu. Zaradi modularnosti hiške pa je možno strukturo prilagoditi in po potrebi sestaviti tako, da ima namesto ene spalnice dve. 

Zasnova strehe omogoča zbiranje deževnice, ki je nato spravljena v zbiralnike pod tlemi. Hiša je opremljena s fotovoltaičnimi paneli, ki hiški omogočajo elektriko. Pika na i pa je dvojno glazirano okno, zaradi katerega se gostje počutijo, kot da so na vesoljski ladji. 

Airship 002, ki si ga lahko rezervirate prek platforme Airbnb, je udoben, malce čudaški in precej poseben objekt, ki se ne trudi ponujati udobja petzvezdničnega hotela. Njegov adut je njegova čarobna lokacija na osamelcu škotske obale. 

Galerija: Airship 002

 

Dodatne Informacije

Več informacij:
airbnb.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!