Najbolj edinstvene nastanitve v Sloveniji: dokaz, da je Slovenija zares čarobna!

Bi prespali v Nebesih, morda v vinskem sodu, na viseči postelji ali na kozolcu? To so najbolj edinstvene nastanitve v Sloveniji!

Preverite, katero so najbolj edinstvene nastanitve v Sloveniji? Preverite naš seznam in nam v komentarju zaupajte, če smo katero izpustili (gotovo smo, Slovenija je namreč polna takšnih in drugačnih biserov).

Nebesa, Kobarid

Nebesa, Bovec (Foto: Nebesa/Jošt Gantar)
Nebesa, Bovec (Foto: Nebesa/Jošt Gantar)

Nebesa so štiri hišice za dva, ujete na razgledni terasi med nebom in zemljo. Privilegij za štiri pare, skoraj tisoč metrov nad morjem, s pogledom na vršace Julijskih Alp, na Triglavski narodni park in smaragdno Sočo v dolini. Nebesa ponujajo predvsem razkošje miru. Intimo sredi narave. Kjer so edini sosedje štirim parom jeleni. Kjer velike steklene stene dajejo občutek, da ste zunaj, da lebdite med nebom in zemljo, da ste del mogočnih gora. Kot bi sedeli na kavču sredi divje narave: poleti zelene, spomladi v barvah planinskih rož, jeseni v zlato bakrenih odtenkih, pozimi je čas beline. Velja še omeniti, da so Nebesa prav tako pridobila okoljski certifikat Travelife Gold.
Več informacij: nebesa.si

Koča na vasi, Nazarje

Koča na vasi, Nazarje (Foto: Koča na vasi)
Koča na vasi, Nazarje (Foto: Koča na vasi)

Privoščite si svoj oddih v mirni vasici Prihova v osrčju Savinjske doline, kamor vas vabi nova luksuzna počitniška hiša za štiri osebe. V koči je opremljena kuhinja, jedilnica, dnevni prostor, kopalnica (tuš, umivalnik, WC), dve spalnici in balkon. Za sprostitev pa je tu še finska savna, ki se nahaja v sami hiši in jo uporabljate po lastni želji. Zunaj je pokrita terasa s kaminom, nad njo pa terasa z bazenom z ogrevano vodo v sezoni. Možna je tudi izposoja gorskih koles, saj je veliko možnosti za kolesarjenje, sprehode in izlete. V bližini se nahaja grad Vrbovec, Mozirski gaj, Golte in Logarska dolina.
Več informacij: kocanavasi.si

Glamping Vinska vas, Ptuj

Glamping Vinska vas, Ptuj (Foto: sava-camping.com)
Glamping Vinska vas, Ptuj (Foto: sava-camping.com)

Noč lahko preživite v pravem lesenem vinskem sodu, ki priča o bogati vinarski tradiciji na Ptuju. Nevsakdanja, a izjemno prijetna in zanimiva bivališča, ki sprejmejo po dve osebi, so nameščena okrog osrednjega prostora s skupnim ognjiščem. Bivanje v sodih je priljubljena popestritev za pare in odlična zabava za družine in zaključene skupine, ki v Vinski vasi pogosto priredijo tudi kakšno praznovanje ali timbilding. Poleg bivanja se lahko razvajate v savnah v Termah, med vodnimi atrakcijami pa so bazen z valovi, počasna reka in sistem vodnih drč. Na voljo vam je kar osem toboganov na večnadstropnem stolpu.
Več informacij: sava-camping.com

Glamping Malerič, Dragatuš, Bela krajina

Glamping Malerič, Dragatuš, Bela krajina (Foto: Glamping Malerič)
Glamping Malerič, Dragatuš, Bela krajina (Foto: Glamping Malerič)

Si želite odpočiti od stresnega vsakdanjika ter nabrati novih moči in energije v naravi, vendar z vsem udobjem, ki ste ga vajeni v hotelu? Potem se ustavite v zanimivo oblikovanih glamping hišicah v glampingu Malerič. Na voljo so štiri hiške (Yellow Sun, Blue Sky, Green Grass in Red Flower). Posamezna hiška ima dnevni prostora s kuhinjo in jedilnico, kopalnico, spalnico ter otroško sobo. Pred vsako hiško je čudovita lesena terasa. Ob namestitvi je tudi naravni ribnik, ki je prava izbira za ekološko ozaveščene, saj gre za okrasni ribnik, kjer gojijo vodne rastline. V naravnem ribniku ne uporabljamo kemičnih sredstev za čiščenje vode, kot so klor ali različni algicidi. Voda se čisti na naraven način s pomočjo rastlin in mikroorganizmov, ki porabljajo odpadne hranilne snovi in s tem odvzemajo hrano algam.
Več informacij: glamping.turizemmaleric.si

Raduha, Luče

Raduha, Luče (Foto: Raduha)
Raduha, Luče (Foto: Raduha)

Hiša Raduha je svojim prvim gostom odprla vrata že leta 1875. Danes v hiši ustvarja družina Breznik, ki hiši daje tako čutno kot srčno noto. Redkokje jedi in stvari, ki jim tradicija daje navdih, tako izvirno dopolnjuje sodobni navdih. Z arhitekturo, ki povezuje najstarejše s sodobnim, so skupaj z arhitekti, umetniki in lokalnimi mojstri ustvarili ugodje v kozolcu, sanje v hiški na drevesu in prijetno bivanje v udobni stari štali. Njihove bivalne enote so nastale z upoštevanjem starega mojstrskega znanja in kot odgovor na vprašanje – lokalno, pristno, idividualno, sodobno ter povezano z naravo.

Kozolec vabi vse, ki ste željni drugačnosti, udobnosti, sobivanja z naravo. Čeprav je od zunaj videti povsem običajno, se v njem skriva izjemen ambient. Stekleni ovoj omogoča čudovit razgled na reko Savinjo in divji skalnati greben Breznico.

Nad ohranjenimi kamnitimi zidovi stare štale, se nahajata dve sodobno opremljeni bivalni enoti. Primerni sta za vse, ki si želite udobja pred kaminom, vonja po lesu in prijetnega šumenja reke Savinje.

Precej neobičajno doživetje bivanja v krošnji drevesa vas ne bo očaralo zgolj s pogledom na reko Savinjo, ampak vam bo dalo tudi občutek svobode, prebudilo vašo domišljijo in vas povezalo z lepoto narave. Hiška na drevesu ima udobno kopalnico, spalni del s čudovitim razgledom v naravo ter izhod na balkon z masažnim bazenom samo za vaju.
Več informacij: raduha.com

Medena vas, Mozirje

Medena vas, Mozirje (Foto: Medena vas)
Medena vas, Mozirje (Foto: Medena vas)

V prekrasni Savinjski dolini, tik ob Mozirju je na dišečem travniku cvetlic zrasla prava dežela čebelic, tako imenovana Medena vas. Bivanje v hišicah v obliki satovja ob opazovanju pridnih čebelic bo prinesel pravo čarobnost. Hiške Maja, Vili, Flip in Kasandra niso edinstvene nastanitve le za poletje in pomlad, kjer lahko uživate ob zunanjem bazenu. Tudi v jesenskih in zimskih mesecih, ko čebelice spijo, si boste lahko v hladnih večerih sami pričarali zasebni, romantični wellness v savni in masažni kopeli. Zaradi povezanosti z naravo in zdravjem, se vam dan lahko prične z zdravim zajtrkom, katerega vam nudimo ob dodatnem naročilu. Sprostitev z zdravilnim učinkom pa vam pričarajo z različnimi vrstami masaž, med drugim tudi s kraljevo medeno masažo. Za idealno poletno vzdušje pa poskrbi zunanji bazen, katerega uporaba je za vse goste Medene vasi brezplačna.
Več informacij: apartmajimozirje.si

Bivanje v krošnjah, Vače

Bivanje v krošnjah, Vače (Foto: Bivanje v krošnjah)
Bivanje v krošnjah, Vače (Foto: Bivanje v krošnjah)

Ste za nepozabno izkušnjo v krošnjah dreves? Bivanje v krošnjah vam omogoča, da bivate na platoju ali v viseči postelji. Plato je vpet na drevesno deblo in omogoča spanje direktno ob drevesnem deblu visoko na drevesu. Platoji so različnih velikosti in omogočajo spanje od 2 – 6 osebam hkrati. Prav tako so ti platoji na različnih drevesih, z različnimi razgledi in na različnih lokacijah. Vsako drevo ima svojo energijo in prav vsak plato ponuja drugačno doživetje. Viseča postelja prosto visi z drevesne krošnje. Omogoča spanje dvema osebama. Viseče postelje so nameščene na drevesih z močnimi stranskimi vejami, ki omogočajo vpetje stran od debla drevesa. Posebnost teh postelj je, da jih namestijo tik pred nočitvijo. Dostop na posteljo je mogoč le z vzpenjanjem po plezalni vrvi. Za vzpon dobite vse plezalne pripomočke, tako da mu je kos vsak s povprečnimi telesnimi sposobnostmi. Za bivanje v viseči postelji smo izbrali več dreves, in sicer lahko izbirate med samostojnim drevesom ali drevesoma na obrobju gozda.
Več informacij: bivanjevkrosnjah.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!