fbpx

Najbolj ikonične knjigarne na svetu, ki jih je vredno obiskati

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Radi potujete, predvsem pa obiskuje te zanimive lokacije, ki niso polne turistov. Pred vsakim potovanjem je treba narediti določen načrt in program ter raziskati kraje, ki jih je vredno obiskati. Velika mesta so polna specializiranih lokacij, kjer lahko kupite unikaten kos, ki vam bo ostal v spominu. Tako izstopajo knjigarne, ki ponujajo zbirke knjig, ki jih je vredno imeti. Poleg tega imajo knjigarne tudi zanimive lokacije in interier, ki vas bo navdihnil. Izpostavili smo najlepše, ki jih je res vredno obiskati.

Knjižnica Daunt Books

To je knjigarna se nahaja v Londonu. Angleška metropola je znana po svojih specializiranih krajih, kjer lahko ljubitelji umetnosti in literature najdejo veliko lepih in zanimivih reči. Med njimi je tudi knjigarna Daunt, ki ponuja različne knjige znanih avtorjev. Knjigarna poleg knjig ponuja tudi odlične spominke, ki vas bodo spomnili na vaše potovanje.

Knjigarna Notting Hill Bookshop

V Londonu v romantični četrti Notting Hill, se nahaja čudovita knjigarna. Okrožje se ponaša tudi s priljubljenim sejmom starin v ulici Portobello, ki je vreden obiska. Toda blizu ulice je majhna romantična knjigarna, kjer so snemali film s Hughom Grantom in Julio Roberts. Knjigarna se ponaša s priljubljenimi naslovi in ​​oblikovanimi spominki, ki vas bodo vedno spominjali na ta čudovit kraj.

Knjigarna Lello e Irmao

Ta knjigarna se nahaja v Portu. Mesto na obali Portugalske je postalo neizogibna turistična destinacija Portugalske. Je romantično mesto, ki se poleg lepega videza ponaša tudi z bogato zgodovino. Znan je po navdihu britanske avtorjice J.K. Rowling o pisanju romana o Harryju Potterju. Notranjost knjigarne spominja na šolo čarovnic Hogwarts. Takoj ko vstopite, boste opazili posebne stopnice, ki neustavljivo spominjajo na stopnice čarovnikov.

Knjigarna Armchair Books

Nahaja se v Edinburghu, starodavnem domu prodajalcev knjig. Iz te knjigarne se razprostira čudovit razgled na grad, ki daje temu mestu dodaten odmerek mističnosti. Ko vstopite v to knjižnico, zavonjate vonj po antiki in zgodovini. Na tleh so stare preproge, na policah pa stare rabljene knjige. Tukaj lahko najdete dela z viktorijanskimi risbami in starimi romani, ki jih v klasičnih krajih ni več mogoče kupiti. Kraj, ki izžareva starine in rabljene knjige, vas bo potegnil v skrivnost čudovitega mesta, ki velja za eno najlepših v Evropi.

Knjigarna Le Bal Des Ardents

Priljubljena knjigarna se nahaja v središču francoskega mesta Lyon. Knjigarna ima koncept, v katerem se znani avtorji ne prodajajo, ampak sodelujejo izključno z majhnimi in neodvisnimi avtorji. Poleg tega se ponaša s svojim specifičnim videzom, ki vas očara že na prvi pogled. Gre za kraj,ki združuje tradicionalno in moderno pisno kulturo.

Knjigarna Liberia Acqua Alta

To je knjigarna se nahaja v mestu ljubezni, Benetkah. Benetke so same po sebi romantične in dovolj posebne, zato je to knjigarno potrebno obiskati. Sestavljena iz niza prenatrpanih prostorov, naloženih od stene do stene s knjigami, revijami, zemljevidi in drugo vsebino. Specifičen kraj, poln starih naslovov in bogate zgodovine, ki je vreden ogleda.

Knjigarna Shakespeare and Company

Znamenita knjigarna v Parizu je neizogibna turistična atrakcija. Gre za knjigarno, ki je večinoma v vseh popotniških vodnikih. Kraj, ki ima dolgo zgodovino in številne naslove. Poleg tega je v sklopu knjigarne odprta kavarna, kjer lahko ob branju kupljenih knjig spijete vrhunsko kavo. Ponudba je pisana, poleg dobrih naslovov knjig, pa lahko kupite odlične spominke.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!