fbpx

Najbolj romantične restavracije v Ljubljani: kam na romantično večerjo za valentinovo (Ljubljana)?

Katere so najbolj romantične restavracije v Ljubljani oziroma kam na romantično večerjo za valentinovo (Ljubljana)?

Spodaj najdeš naš seznam Najbolj romantične restavracije v Ljubljani: kam na romantično večerjo za valentinovo (Ljubljana)!

Valentinovo je pred vrati! Preseneti svojo drago ali dragega z romantično večerjo! Zate smo pripravili seznam restavracij v Ljubljani, ki vama bodo dale pravo valentinovo izkušnjo ;), za pomoč pa smo se zatekli k vodiču In Your Pocket. Poglej si, katere so najbolj romantične restavracije v Ljubljani oziroma kam na romantično večerjo za valentinovo (Ljubljana)!

Najbolj romantične restavracije v Ljubljani: kam na romantično večerjo za valentinovo (Ljubljana)

Altrokè

Altrokè (Foto: FB Altrokè)
Altrokè (Foto: FB Altrokè)

Altrokè je elegantna restavracija in vinski bar, kjer lahko uživate ob gurmanskih dobrotah v vzdušju starega mestnega jedra Ljubljane: bodisi zunaj, v ozki kamniti ulici, bodisi znotraj, pod obnovljenimi stropi iz rdeče opeke. Jedilnik se osredotoča na tradicionalno kulinariko Istre in ima raznoliko ponudbo toplih in hladnih jedi, ki se dobro ujemamo z obsežno vinsko karto, kar pa ne preseneča, saj restavracijo vodi Matjaž Čok iz vinarske družine Čok, ki prav tako skrbi za hišno olivno olje in žgane pijače.

Stari trg 19 / Ljubljana
facebook.com/altroke.si

Marley & Me

Marley & Me (Foto: FB Marley & Me)
Marley & Me (Foto: FB Marley & Me)

Čeprav ime restavracije skoraj neizogibno v misli prinese istoimensko romantično komedijo, v kateri igrata Owen Wilson in Jennifer Aniston ter naslovni junak, njun zlat labradorec, gre tukaj le za nenavadno naključje. Čudoviti mali bistro v starem mestnem jedru Ljubljane je ena bolj priljubljenih kulinaričnih točk Ljubljane. Z le peščico miz in svojim rustikalnim šarmom je ena izmed najbolj romantičnih restavracij v mestu! Jedilnik ima močan mediteranski vpliv, z jedrnatim, a hkrati raznovrstnim izborom solat, testenih, mesnih in ribjih jedi ter seveda sladic.

Stari trg 9 / Ljubljana
facebook.com/LunchAtMarleyAndMe

Monstera bistro

Monstera Bistro (Foto: FB Monstera Bistro)
Monstera bistro (Foto: FB Monstera Bistro)

Ljubki “neobistro”, kjer ustvarjata kuharski mojster Bine Volčič in njegova žena Katarina, je ime dobil po vseprisotni roži v jugoslovanskih časih. To aludira na zlitje nostalgične tradicije in sodobnosti, kar je tudi zaščitni znak Binetovega kuhanja. Namesto à la carte so na voljo tedenska kosila, večerja pa je sestavljena iz nebeškega menija po izbiri kuharja. Enako navdušujoč je izbor vin, ki ga dopolnjujeta posebej za to restavracijo narejeno kraft pivo in gazirana voda iz pipe.

Gosposka 9 / Ljubljana
monsterabistro.si

Sato Bento

Sato Bento (Foto: FB Sato Bento)
Sato Bento (Foto: FB Sato Bento)

Če vam še ni uspelo ogledati si dokumentarnega filma Jiro Dreams of Sushi, vam ga toplo priporočamo. Ne le da gre za enega izmed boljših dokumentarnih filmov, ampak tudi za enega bolj navdihujočih. Pripoveduje namreč zgodbo mojstra sušija, Jira Onoja, in njegove znamenite restavracije s tremi Michelinovimi zvezdicami z 10 sedeži v podhodu tokijske podzemne. Sato Bento, skrit v Ledina centru, ni le ena izmed najboljših japonskih restavracij v Sloveniji, ampak verjetno tudi najbližja izkušnja Sukiyabashi Jiru, le da boste pri chefu Shinu Santo za omakase večerjo odšteli 25 evrov (in ne 300, kot bi bilo pri Jiru). Rezervacija je vsekakor dobra ideja, razen če nimate težave s čakanjem!

Kotnikova 5 / Ljubljana
japonska-hrana.si

Shambala

Shambala (Foto: FB Shambala)
Shambala (Foto: FB Shambala)

Shambala se lahko pohvali z eno izmed najboljših (pa tudi najbolj začinjenih) azijskih kuhinj v Sloveniji, pa tudi z mirnim, skoraj že meditativnim ambientom, ki omogoča, da lahko svoj obrok dokončamo popolnoma sproščeni. Med toplejšimi meseci lahko za obedovanje izkoristimo tudi prijeten vrtiček, ki se skriva na notranjem dvorišču.

Križevniška 12 / Ljubljana
shambala.si

Strelec

Strelec (Foto: FB Strelec)
Strelec (Foto: FB Strelec)

Restavracija Strelec, ena izmed najbolj priznanih slovenskih restavracij, je prostor za vrhunsko kulinarično razvajanje. V elegantnem in izvirnem ambientu prenovljenega srednjeveškega stolpa se lahko prepustite užitkom v jedeh chefa Igorja Jagodica, vašo dušo pa bosta pobožala tudi edinstven ambient in najlepši razgled na mesto. V ponudbi restavracije Strelec boste zaznali ščepce srednjeveške in slovenske tradicionalne kulinarike, prepletene z navdihom sedanjosti.

Grajska planota 1 / Ljubljana
kaval-group.si

Špajza

Špajza (Foto: FB Špajza)
Špajza (Foto: FB Špajza)

Če se povzpnete na Gornji trg, se boste kaj kmalu znašli pri Špajzi, ki je preprosto ne morete zgrešiti: gre namreč za svetlo rdečo stavbo, ki izžareva rustikalni čar. Notranjost je prostorna z udobnimi sedišči, na toplejše dni pa se lahko zatečete tudi na sočno zadnje dvorišče. Postregli vam bodo z različnimi slovenskimi in mednarodnimi jedmi, ki jih pripravijo do popolnosti, z uporabo svežih lokalnih sestavin, ki jih sezonsko prilagajajo, pa bodo zagotovo zadovoljili tudi najzahtevnejše gurmane. Temu dodajte še obsežno vinsko karto, in že imate eno izmed boljših ljubljanskih gurmanskih izkušenj.

Gornji trg 28 / Ljubljana
facebook.com/Spajzarestaurant

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!