fbpx

Najbolj umazana mesta v letalu, ki se jim je bolje izogniti

Foto: envato

Se odpravljate na dolgo pričakovan dopust ali potujete poslovno? Ste se kdaj vprašali, kako čisti so sedeži, okna, kjer sedite?

Kako se izogniti okužbi na letalu? To so najbolj umazana mesta v letalu.

Okno

Nikar ne naslonite glave na okno, če ne morete ostati budni. Najbolje je, da imate s seboj majhno blazino, ki si jo daste okoli vratu, s tem preprečite, da bi se z obrazom dotikali okenskega stekla. To je najmanj, kar lahko storite za svoje zdravje.

Ne naslanjajte obraza na okno. Foto: Eva Darron / Unsplash

Prevleke na sedežih

Preverite, ali je sedežna prevleka čista in, če se zdi, da ni bila zamenjana, položite brisačo, preden naslonite glavo na naslonjalo.

Kratke hlače, poletne kratke obleke

Pri kratke hlačah gre za enako situacijo kot pri oknu – nikoli ne veste, kako umazan je lahko sedež, zato je bolje potovati v dolgih hlačah, tako je možnost okužbe manjša.

Umazanija je tudi na prevlekah. Foto: Kaysha / Unsplash

Stranišče

Letalsko osebje poleg običajne previdnosti na stranišču opozarja, da bodite pozorni na splakovanje. Gumba ne pritiskajte samo z golim prstom, ampak vedno uporabite kos toaletnega papirja ali brisačo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!