Najbolj zelen nadstrešek na svetu, bo gostil BMW-jeva električna vozila

Ravnokar so vam dobavili popolnima novi BMW i3, ki sije v vsej svoji eko filozofiji na vašem dvorišču. Pa vendar s tem niste niste za okolje naredili praktčno nič, saj električna energija namreč v Sloveniji še vedno prihaja iz elektrarn, kjer kurijo premog z namenom izdelave električne energije. Kako ravnati drugače? Omislite si garažo, ki bo tako zelena kot je konceptualni izdelek oblikovalskega studija DesignworksUSA in s tem pustite zeleni odtis.

Ideja je izjemno preprosta in na prvo žogo. In kaj je tako zelo posebnega? Posebno je to, da v kolikor kupite avto, ki je električen in s tem to predstavlja predvsem izjavo vaše eko ozaveščenosti, vam takšen zelen “nadstrešek“, oziroma garaža da legitimnost, za pridiganje o zastojnjski vožnji in svoji eko zapuščini.

Priznati je potrebno, da je ta nadstrešek izjemno kul!
Priznati je potrebno, da je ta nadstrešek izjemno kul!

“S sončnim konceptom carport smo se odločili za celovit pristopa: ne samo, da je vozilo samo trajnostno, vendar je tako tudi z oskrbo z energijo,” je pojasnil Tom Allemann, oblikovalec BMW nadstreška – Designworks ZDA. “To je torej povsem nova generacija nadstreškov, ki omogoča proizvodnjo energije na preprost in pregleden način. Poudarek je predvsem na oblikovnem konceptu, ki dopolnjuje zgodbo vizualizacije prihodnosti.”

S Tomom se lahko je strinjamo!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Stara duša na čisto energijo: Zero Labs razkriva električnega klasika Land Rover