fbpx

Najboljše moške klasične ure, ki jih lahko nosite ob vseh priložnostih

Foto: Omega
Zadnjič posodobljeno: :

Modni dodatki so sladkorček vsakega stajlinga. Ti naredijo kombinacijo še boljšo in bolj osebno, zato imajo v vsaki omari posebno mesto. Eden izmed modnih dodatkov, ki nosi status klasike, so nedvomno moške ure.

Ure, luksuzni in vsestranski modni dodatek

Od prvih žepnih modelov do današnjih bolj luksuznih in vsestranskih je ta večni modni dodatek odlična kombinacija praktičnosti in estetske privlačnosti. Priljubljene znamke ur jih vsako sezono znova in znova oblikujejo in rezultat so ure, ki nas očarajo s svojim dizajnom in videzom, ki se mu ni mogoče upreti.

Trendi se spreminjajo, v modo prihajajo drugačne in drznejše barve, materiali, urni mehanizmi, a njihov pomen se ponovno krepi. Lahko bi zaključili, da so ure ponovno nujen modni dodatek, ki bo poudaril vsak stil. Nevtralen dizajn je še posebej privlačen za vsakodnevne kombinacije in priložnostne različice, medtem ko so bolj elegantne in okrašene edicije popolne za dopolnitev prazničnega stila.

Na seznam smo uvrstili od klasičnih ur, tistih posebnih izdaj do ur za vsak dan, športnih in letalskih modelov; tiste, ki stanejo pravo malo premoženje ali tiste, ki so cenovno ugodnejše. Ne glede na vaš okus, stil ali zmožnosti boste zagotovo našli uro, ki vam bo ustrezala.

1. Omega

Omega je znana tudi kot najljubša ura astronavtov. NASA je namreč že v začetku 60. let prejšnjega stoletja testirala vzdržljivost ur za polete v vesolje, nakar je Omega izpolnila pogoje. Toda model Speedmaster je vesoljsko slavo pridobil po misiji Apollo 11. Po zgodovinskem poletu na Luno so Omega Speedmaster poimenovali tudi ‘Moonwatch’ ali lunina ura.

2. Omega x Swatch

Omega X Swatch Moonswatch je cenovno ugodnejša, a vsekakor nenavadna različica ikoničnega kronografa Omega. Jekleno ohišje je zamenjalo biokeramično. Je lahek material, odporen na praske in prijeten na dotik. Poleg omenjenega materiala je Swatch ostal dosleden svoji dediščini, zato je kolekcijo obogatil s privlačnimi barvami, kot so roza, rumena ali turkizna. Vse ključne značilnosti izvirnega dizajna Moonwatch so vidne tudi na cenovno ugodnejši različici MoonWatch. Na voljo je kar 11 kombinacij Moonswatches v 11 edinstvenih barvah, od katerih vsaka ustreza določenemu planetu. Vsaka različica ure se imenuje “Misija”, torej obstaja Misija na Mars, Misija na Venero, Misija na Luno itd.

3. Swatch

Del priljubljenosti ur Swatch gre zagotovo pripisati njihovi raznolikosti in univerzalnosti, pa tudi kakovosti švicarskega standarda. Ure Swatch imajo edinstven dizajn, so vodotesne in natančne ter cenovno dostopne.

4. Rolex

Rolexove ure ohranjajo svojo vrednost skozi čas, zato so sinonim za kakovost, luksuz in stil. Ta švicarska znamka je še vedno na vrhu najdražjih luksuznih znamk ur.

5. Longines

Prefinjen dizajn in čista estetika sta razlog, da je Longines postal ena največjih znamk ur na svetu. V oči nam je še posebej padla njegova kolekcija Spirit , predstavljena leta 2020. To je praznovanje Longinesove naklonjenosti letalstvu.

6. Breitling

Breitling je bil in ostaja znan proizvajalec ur z bogato zgodovino in številnimi pomembnimi dosežki. Posebej se je odlikoval pri izdelavi pilotskih kronografskih ur.

7. Tissot

Današnje ročne ure Tissot so kombinacija visoke tehnologije in modernega dizajna. Modeli iz kolekcije T-Touch so bili eni prvih ročnih ur na trgu, ki jih je bilo mogoče upravljati na dotik.

8. Fossil

Fossil je eden vodilnih proizvajalcev ur na svetu z dostopnimi cenami in modernim dizajnom.

Foto: Fossil

9. Casio

Dolgoživost in inovativnost sta epiteta, ki krasita modele ur Casio . Danes Casio slovi kot eden bolj zanesljivih proizvajalcev ur in je cenovno dostopen. Poleg funkcionalnosti izstopa tudi dizajn, pa naj gre za digitalni ali analogni model ure.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!