fbpx

Najboljše restavracije v Ljubljani 2021

10 ljubljanskih restavracij, v katerih se morate ustaviti

Kodila Gourmet Foto: kodila.si

So to najboljše restavracije v Ljubljani? Vsi radi dobro jemo: pa naj gre za preživljanje časa z najbližjimi ob slastnem obroku ali pa postanek ob raziskovanju novega mesta. Zato je vedno dobro vedeti, katere so tiste restavracije, ki so navdušile še tako zahtevne gurmane. V Ljubljani imamo ogromno restavracij, v katerih si lahko privoščimo najrazličnejše poslastice: od tradicionalnih slovenskih jedi pa do azijske, mehiške, italijanske... kuhinje. Pripravili smo vam seznam 10 restavracij, ki so po podatkih aplikacije Tripadvisor najbolj navdušile obiskovalce Ljubljane.

Poznaš najboljše restavracije v Ljubljani?! Pregledali smo vodiče in tokrat izpostavili tiste z najboljšimi ocenami turistov.

10 najboljših restavracij v Ljubljani po izboru Tripadvisor-ja za 2021:

10. Atelje

Majhna restavracija in bar v centru mesta, Atelje, je znana po svojem sproščenem vzdušju ob odličnih poslasticah, ki so si prislužile Michelinovo zvezdico. Kuhanje v njej temelji na uporabi lokalnih proizvodov, primernih sezoni, in pripravi 90 % hrane v prostorih restavracije.
Nekatere ideje za kosila, ki so na voljo od 12. do 15. ure, dobijo v tradicionalnih slovenskih receptih, pri drugih pa si kuharji pustijo svobodo za ustvarjanje.

Foto: restavracijaatelje.com

9. Okrepčevalnica Čompa

Okrepčevalnico Čompo lahko prav tako najdete v samem centru mesta, na Trubarjevi cesti. V njej si lahko privoščite tradicionalne slovenske poslastice, jedi iz sredozemske kuhinje in meso, pripravljeno na najrazličnejše načine.
Gostje hvalijo tudi njihovo vino, ki ga restavracija pridobi od slovenskih vinogradnikov.

Foto: Čompa / Facebook

8. Landerik

Restavracija Landerik se nahaja v po mnenju mnogih najlepšem delu Ljubljane: v stari Ljubljani. Njena kuhinja temelji na lokalni hrani in pijači, degustacijski meniji pa se gibljejo od 3 do 9-hodnih.
Jedi, ki jih postrežejo, se večinoma uvrščajo v tradicionalno slovensko kuhinjo, najdete pa lahko tudi poslastice, ki spadajo v evropsko kuhinjo.

Foto: landerik.si

7. Zbornica

Bar in žar Zbornica se ponaša s slastnimi burgerji, pripravljenimi na lava žaru, domačimi testeninami in svežimi solatami in juhami. Ob kosilu pa si lahko privoščite tudi kozarec craft piva ali izvrstnega vina.
Zbornica se nahaja v Fersterjevem parku med Rimsko cesto in Filozofsko fakulteto.

Foto: Zbornica / Facebook

6. Restavracija Cubo

Restavracija Cubo, ki se lahko pohvali z Michelinovo zvezdico, se nahaja na Šmartinski cesti 55. V njej lahko svoje brbončice potopite v slastne okuse lokalne in sredozemske kuhinje in mesnih jedi.
Gostje hvalijo predvsem slastno govedino in raznovrstno vinsko karto, ki vsebuje tako slovenska vina kot vina z izvorom iz Fracije, Italije, Hrvaške…

Foto: cubo.si

5. Restavracija Strelec

Restavracija Strelec se nahaja na najbolj obiskani turistični točki v Sloveniji, Ljubljanskem gradu. V njej si lahko privoščite slastno večerjo (ob sobotah tudi kosilo), sestavljeno iz tradicionalnih ljubljanskih in jadranskih jedi. Pri pripravi jedi vrhunski kuharji uporabljajo predvsem lokalne proizvode.
Restavracija se lahko pohvali tudi z veliko izbiro vin in drugih alkoholnih pijač.

Foto: strelec.kaval-group.si/

4. El Patrón

El Patrón- Tacos & Store je odlična postojanka za vse ljubitelje mehiške kuhinje. Postrežete si lahko s takosi, tradicionalno mehiško jedjo tamales, nachosi in celo torto. Ponujajo tudi tradicionalne mehiške pijače.
El Patrón se nahaja na Gornjem trgu 10, v neposredni bližini Ljubljanskega gradu.

Foto: El Patrón – Tacos & Store / Facebook

3. Monstera

Monstera bistro, ki si je z izvrstnimi jedmi prislužil Michelinovo zvezdico, se nahaja v strogem centru Ljubljane in sicer na Gosposki ulici.
V Monsteri si lahko privoščite bistrojska kosila iz sezonskih sestavin, ob koncu tedna pa tudi degustacijske večerje. Meni, ki se vsak teden spreminja, vsebuje mesno in brezmesno različico ter za največje gurmane tudi 7-hodno večerjo. Uživate lahko tudi v ekoloških vinih, avtorsko zvarjenem pivu in domačih sirupih in sokovih.

Foto: Monstera bistro / Facebook

2. Capriccio

Restavracija Capriccio je popolna izbira za vse ljubitelje italijanske in mediteranske kuhinje. V njej lahko uživate v avtentičnih italijanskih picah, slastnih testeninah, svežih solatah in omamnih sladicah. Odžejate se lahko z italijanskim vinom, slovenskim pivom ali izbiro brezalkoholnih pijač.
Capriccio se nahaja v centru mesta, na Trubarjevi cesti 52.

Foto: capriccio.si

1. Kodila Gourmet

Po mnenju gostov, ki so ljubljanske restavracije ocenjevali na Tripadvisorju, se najbolj splača ustaviti v restavraciji Kodila.
Kodila se nahaja ob ljubljanski tržnici, na Adamič-Lundrovem nabrežju. V njej lahko svoje brbončice razvajate s tradicionalno slovensko in evropsko kuhinjo in raznovrstnimi mesnimi poslasticami. Veliko izbiro predvsem slovenskih vin ponuja tudi vinska karta, odžejate pa se lahko tudi z več vrstami piva in ostalih alkoholnih in brezalkoholnih pijač.

Foto: kodila.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!