fbpx

Najboljši popotniški filmi, zaradi katerih bo vaš otrok vzljubili potepanja po svetu

Foto: imdb
Zadnjič posodobljeno:

So to popotniški filmi za otroke, ki jih iščete? Preverite top 9 filmov, ki bodo pri vašem otroku vzbudili zanimanje za potovanja.

To so popotniški filmi za otroke, s pomočjo katerih se bodo tudi vaši najmlajši začeli zanimati za potovanja. Od legendarnega Levjega kralja do novejših Pixarjevih risank in filmov, v katerih bodo uživali tudi starši.

Madagascar (2005)
IMDb: 6,9/10

Animirani film spremlja dogodivščine skupine živali iz newyorškega živalskega vrta Central Park Zoo, ki jih pomotoma odpeljejo v divjino Madagaskarja. Naučiti se morajo prilagoditi novemu okolju in se spoprijeti z izzivi preživetja, medtem ko odkrivajo lepoto in raznolikost otoka. Film lahko navdihne otroke, da cenijo čudeže narave in raziskujejo različne habitate in ekosisteme po vsem svetu.

Up (2009)

IMDb: 8,2/10

Ta Pixarjev animirani film sledi zgodbi 78-letnega Carla, ki na svojo hišico priveže na tisoče balonov in se odpravi v Južno Ameriko, da bi izpolnil življenjske sanje. Na poti sreča mladeniča po imenu Russell, ki nehote postane njegov sopotnik. Film je prisrčna pustolovščina, ki otroke uči, kako pomembno je slediti svojim sanjam in nikoli obupati.

Moana (2016)

IMDb: 7,6/10

Disneyjev animirani film je postavljen na pacifiške otoke in spremlja potovanje mlade deklice Moane, ki se poda na drzno misijo, da reši svoj otok in odkrije svojo pravo identiteto. Na poti se združi s polbogom Mauijem in skupaj se soočita z nevarnimi izzivi ter se naučita pomembnih lekcij o pogumu, vztrajnosti in moči samoodkrivanja.

Lion King (1994)

IMDb: 8,5/10

Disneyjeva klasika sledi zgodbi mladega levjega mladiča po imenu Simba, ki mu je usojeno, da postane levji kralj. Potem ko so ga s prevaro prepričali, da je odgovoren za očetovo smrt, Simba pobegne iz svoje dežele in se poda na pot samoodkrivanja. Film uči otroke o odgovornosti, identiteti in odrešitvi, hkrati pa vsebuje nepozabne pesmi in osupljivo animacijo.

Finding Nemo (2003)

IMDb: 8.1/10

Ta Pixarjev film pripoveduje zgodbo o klovnski ribici po imenu Marlin, ki se odpravi na potovanje čez ocean, da bi našel izgubljenega sina Nema. Na poti spozna nove prijatelje, vključno s pozabljivo Dory, in premaga nevarne ovire. Film je zabavna pustolovščina, ki otroke uči o pomenu družine in moči odločnosti.

Coco (2017)

IMDb: 8,4/10

Animirani film postavljen v Mehiko sledi zgodbi mladega fanta po imenu Miguel, ki odpotuje v deželo mrtvih, da bi odkril zgodovino svoje družine in sledil svojim sanjam, da postane glasbenik. Na tej poti spoznava pomen družine, tradicije in sledenja svoji strasti. Film vsebuje čudovito animacijo, nepozabno glasbo in dragocene življenjske lekcije.

Paddington (2014)

IMDb: 7,3/10

Paddington je družinska komedija o mladem medvedku iz Peruja, ki odpotuje v London v iskanju novega doma. K sebi ga sprejme družina Brown in z njihovo pomočjo se nauči krmariti po mestu. Vendar kmalu postane tarča taksidermista, ki ga vidi kot redek primerek. Družina Brown in Paddington sodelujeta, da bi prelisičila taksidermista in ji preprečila, da bi ga ujela. Na koncu Paddington najde nov dom pri Brownovih in postane ljubljeni član njihove družine. Film je prisrčen, zabaven in navdihuje ljubezen do pustolovščin in prijaznosti.

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

IMDb: 7,3/10

Navdihujoč film sledi zgodbi Walterja Mittyja, ki se odpravi na pustolovščino okoli sveta, da bi našel pogrešani fotografski negativ za svojo revijo. Na tej poti spozna nove kulture, ljudi in se nauči živeti v trenutku in slediti svojim sanjam.

Around The World in 80 Days (2004)

IMDb: 5,9/10

Film temelji na klasičnem romanu Julesa Verna in sledi zgodbi ekscentričnega izumitelja po imenu Phileas Fogg, ki stavi, da lahko prepotuje svet v 80 dneh. Skupaj s svojim zvestim služabnikom Passepartoutom se odpravi na divjo pustolovščino, ki ju popelje čez celine, po nevarnem terenu in v razburljive nove kulture. Film je zabavno in poučno potovanje, ki otroke pouči o geografiji, zgodovini in moči avanture.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.