fbpx

Najlepša imena za otroke za 2021: kako boste poimenovali svojega “korona” malčka ali malčico?

Katera so najlepša imena za otroke za 2021?

Kako boste poimenovali svojega “korona” malčka ali malčico? Pobrskali smo za imeni za otroke, za katera se predvideva, da bodo najlepša imena za otroke v 2021. Med njimi boste našli preizkušene klasike ter tudi manj tradicionalna imena, ki pa pridobivajo na priljubljenosti.

Najlepša imena za punčke 2021

Adrijana
Aleksandra
Aria
Ava
Elena
Eliana/Elijana
Elizabeta
Ela
Ema
Emilia/Emilija
Evelin
Izabela
Luna
Mia/Mija
Mila
Naomi
Olivia/Olivija
Rubi
Sofia/Sofija
Valentina
Violeta

Najlepša imena za otroke 2021 za punčke

Najlepša imena za fantke 2021

Adrijan
Aleksander
Benjamin
Danijel
Elija
Ezekijel
Ezra
Jakob
Jošija
Julian/Julijan
Lev
Liam
Mihael
Noe
Oliver
Roman
Sebastian/Sebastjan
Teodor

Najlepša imena za otroke 2021 za fantke

Kako svoje otroke poimenujemo Slovenci?

Po podatkih statističnega urada RS za 2019 (za 2020 v času redakcije še ni podatkov) so najpogostejša imena novorojenčkov v Sloveniji Zala, Ema, Mia, Julija, Sara in Ela za punčke, med fantki pa prevladujejo imena Luka, Filip, Jakob, Nik, Mark in Tim. Sicer pa tudi Slovenci nismo popolnoma imuni na sodobna, morda celo nenavadna imena – od leta 1991 smo tako na primer punčke poimenovali tudi Dajla, Eljesa, Festina, Lanna, Leia in Leonie, fantke pa Tiar, Blerton, Elon, Fatjon, Nadin in Onur.

Pa ne pozabite, preden se dokončno odločite, kako boste poimenovali svojega otroka, ne pozabite, da bo otrok ime nosil vse življenje, z njim bo neločljivo povezan in bo pomemben del njegove identitete. Zato naj bo ime dovolj smiselno, da otrok ne bo tarča posmeha!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.