fbpx

Največja parada cvetja na svetu z gromozanskimi cvetličnimi skulpturami počastila Van Gogha

Parada cvetja na Nizozemskem v čast Van Goghu

Bloemencorso Zundert oziroma Zundert Flower Parade je največja parada cvetja na svetu, ki cveti že vse od leta 1936. V letošnji izvedbi so se priklonili svojemu nekdanjemu slavnemu domačinu, enemu največjih slikarjev na svetu, Vincentu Van Goghu, ki je bil v tem nizozemskem kraju rojen 162 let nazaj. Ob tej priložnosti je 19 ekip iz dalij izdelalo gromozanske cvetlične skulpture na temo življenjske zapuščine tega velikega slikarja.

Kar je za ”geeke” Comic-Con v San Diegu in za ljubitelje avtomobilov avtosalon v Ženevi ali Parizu, je za ljubitelje cvetja največji cvetlični sprevod na svetu Bloemencorso Zundert, festival, ki ga tradicionalno pospremijo pisani aranžmaji iz dalij, vrtnih cvetlic z velikimi raznobarvnimi cveti. Krajani so na povorko, ki je svoj pohod po ulicah nizozemskega mesta Zundert začela že davnega leta 1936 in jo v celoti vodijo prostovoljci, izjemno ponosni in jo še vedno naravnost obožujejo.

PREBERITE ŠE: Neverjetne cvetlične inštalacije v vesolju

Dogodek se vsako leto odvija na prvo nedeljo v septembru, ko se po ulicah, kjer je vedno gost špalir, sprehajajo skulpture iz dalij, ki se potegujejo za nagrade. Tokratni dogodek je minil v znamenju nekdanjega krajana in slavnega slikarja Vincenta Van Gogha (tema je bila Vincent Van Gogh, 125 let navdiha), ki je bil tudi inspiracija za gromozanske skulpture, ki si jih lahko ogledate v nadaljevanju.

Dodatne Informacije

Več informacij:
corsozundert.nl

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!