fbpx

Namezni tenis prihodnosti: ko tradicija sreča moderno arhitekturo

Foto: NEDJ

Francoski arhitekti in oblikovalci iz studia Exercise, so v želji po reinterpreatcije namiznega tenisa, združili moči s proizvajalcem opreme za prosti čas NEDJ. Tako je nastala zbirka alternativnih miz, ki igro naredijo še bolj zabavno in strateško usmerjen.

Prva serija izdaje takšne opreme se imenuje “Ping-pong 2.0” in vsebuje štiri mize v enem z uradnimi imeni “rebond”, “golf”, “trio” in “tournante”, vse s prenovljenim barvitim videzom in različnimi oblikovnimi posebnostmi, ki od igralcev zahteva premislek o novem načinu igranja namiznega tenisa.

Ena izmed miz se imenuje “rebond”, ki je izrazito futurističnega videza. Ima široke ter plitke razsežnosti, zaradi česar je miza tehnično primerna za kratke in nizke podaje žogice. Če želite doseči točko v sredini in predvideti, kje se bo žogica odbila, morate dobro premisliti, kako boste nasprotnika spravili v težave.

Foto: NEDJ

Druga miza imenovana “golf miza” ima nenavadno ukrivljeno površino, njena oblika se v sredinskem delu zoži, da prepreči žogici, da bi se odbila, če le ta ni usmerjena v sredino. Dve luknji na vsaki strani mize omogočata, da se zadetek žogice v luknjo šteje za zmagovalno točko.

Foto: NEDJ

Če ste pripravljeni na nekaj več, je za vas “trio miza” saj omogoča, da igrate ne z enim pač pa z dvema nasprotnikoma. Miza ima tri polja, kar pomeni, da boste morali biti še bolj spretni pri razmišljanju in potegovanju za zmago.

Foto: NEDJ

Zadnja, a nič manj pomembna različica mize za namizni tenis, je “tournant miza”, kjer je površina okrogla. To je dobro zasnovana miza, kjer se lahko igra več tekmovalcev. Cilj je vrniti žogico na drugo stran mize tako, da ne pade na tla. Vsi vogali mize so zaobljeni kar omogoča tudi zelo varno gibanje okoli mize.

Foto: NEDJ

Vse različice teh lesenih miz so izdelane tako, da jih je enostavno sestaviti in razstaviti zahvaljujoč preprostemu sistemu, ki ne zahteva nobenega orodja. Najlažja miza, izdelana iz trpežnih materialov, tehta približno 30 kilogramov, najtežja pa ne presega 45 kilogramov.

Foto: NEDJ

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!